24 april 2018
Tjitske

Ken jij deze gekke bolletjes nog?

Tijdens warme dagen op het strand of slenterend door een pretpark: deze ijsjes aten we vroeger allemaal. Het was een beetje een geknoei en de bolletjes smolten altijd allemaal totdat het één groot blok was, maar wat was het leuk om dit te eten!

Wij zijn enthousiast!

Net als vroeger

Wie dit ijsje nog van vroeger kent, kent waarschijnlijk de groene variant met limoensmaak. Lekker fris en een beetje zuur. Het ijsje heette toen Solero shots, naar het populaire Solero-ijs. Ola heeft het ijsje nu in een nieuw jasje gestoken. Tegenwoordig heet het ijsje Calippo shots, naar het populaire waterijs Calippo. Ook de smaken zijn gemoderniseerd. Waar je vroeger alleen de limoenvariant had, is er nu een citroen-colavariant en een aardbei-citroensmaak.

Verkrijgbaarheid

De ijsjes zijn nog niet in Nederland gespot, maar wel al in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Wij hopen dat Ola deze lekkere ijsjes ook snel weer in Nederland gaat verkopen! Naast dat het voor velen van ons een jeugdsentiment is hebben we gewoon weer zin om met deze bolletjes te kliederen. Ook leuk nieuws: er zitten slechts 26(!) calorieën in één ijsje. Smullen maar!

Lees ook: Lekker smullen deze zomer met heerlijke Licor 43-ijsjes!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Videostill YouTube