Ingrediënten
  • NEUTRALE KOKOSMAKRONEN
  • Bakspray
  • 3 grote eiwitten
  • 130 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Snufje koosjer zout
  • 650 gram gezoete geraspte kokos
  • VOOR CHOCOLADE KOKOSMAKRONEN
  • 25 gram ongezoet cacaopoeder
  • 250 gram chocoladedruppels, gesmolten
  • 1 eetlepel kokosolie
Sanne
15 + 35 min min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • NEUTRALE KOKOSMAKRONEN
  • Bakspray
  • 3 grote eiwitten
  • 130 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Snufje koosjer zout
  • 650 gram gezoete geraspte kokos
  • VOOR CHOCOLADE KOKOSMAKRONEN
  • 25 gram ongezoet cacaopoeder
  • 250 gram chocoladedruppels, gesmolten
  • 1 eetlepel kokosolie

En we geven ook het recept van de neutrale variant

Kokosmakronen zijn heerlijke, luchtige koekjes die ook nog eens glutenvrij zijn. En wat is er nóg beter dan een neutrale variant? Juist, chocolade kokosmakronen! Wij leggen uit hoe je deze heerlijke koekjes binnen een paar minuten in de oven schuift. Enne, heb je toch liever de neutrale variant? We delen beide recepten.  

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de neutrale kokosmakronen:

  • Verwarm de oven voor op 175°C. 
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en vet in met bakspray.
  • Meng de eiwitten, suiker, vanille en zout in een grote kom tot een licht en schuimig mengsel. 
  • Schep de geraspte kokos door het mengsel.
  • Gebruik een ijsschep of een eetlepel om porties van gelijke grootte op de voorbereide bakplaat te scheppen. 
  • Zet de kokosmakronen 25 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen op bakplaten.

Chocolade dip

Wil je een kleine chocolade twist een je neutrale kokosmakroon? Dip ze dan in chocolade! Dat doe je zo:

  • Smelt in een middelgrote kom 1 eetlepel kokosolie met 160 gram chocoladedruppel. 
  • Dip de onderkant van de afgekoelde koekjes in het chocolademengsel.
  • Besprenkel de bovenkant met het resterende mengsel.

Zo maak je de chocolade kokosmakronen: 

  • Herhaal de eerste drie stappen van het recept voor neutrale kokosmakronen. 
  • Schep nu cacao, een derde van de gesmolten chocolade en geraspte kokos door het mengsel, tot alles gelijkmatig is gecombineerd.
  • Gebruik een ijsschep of een eetlepel om porties van gelijke grootte op de voorbereide bakplaat te scheppen. 
  • Zet de kokosmakronen 25 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen op de bakplaat.
  • Maak opnieuw een chocolade dip en bedek wederom de onderkant met chocolade en besprenkel de bovenkant.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Droombaan: 4000 euro verdienen als koekjesexpert

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish