Tijd voor iets luchtigs 

Hoe gezellig het ook is, kerstdiners zijn een aanslag op je lijf en buik. Dit jaar kunnen we misschien niet uit eten en we kunnen ook niet met de hele familie aan tafel, maar desalniettemin zal er weer genoeg gegeten worden tijdens de feestdagen. We snappen dat je na de kerstdagen dan ook toe bent aan iets anders, maar wat kun je het beste eten na kerst?

Eten na de feestdagen

Het is verstandig om na alle feestmaaltijden te kiezen voor lichte maaltijden, vooral als je ook last hebt van een opgeblazen buik. Dat is voor je lijf makkelijker te verteren. Qua ontbijt kun je denken aan havermoutpannenkoekjes of een fruitsalade. Een vegetarische soep (tomatensoep, linzensoep of aspergesoep bijvoorbeeld) is perfect voor de lunch. Je kunt ook een lekkere groentesoep maken van de groente die overbleef bij de kerstmaaltijden. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het zo min mogelijk zout bevat. Daardoor zet je buik alleen nog maar meer op. 

Smoothies 

Smoothies zijn ook een goed idee na de feestdagen. Deze drankjes zitten boordevol groente en fruit, waardoor je de nodige vitaminen binnenkrijgt. Daarnaast hydrateren ze en krijg je ze makkelijk naar binnen. 

Kalium

Wil je je wat minder opgeblazen voelen? Kies dan voor bananen, spinazie en avocado. Deze zitten vol met kalium, dat natrium uit je lijf spoelt. Daarna zul je je al snel minder opgeblazen voelen. 

Natuurlijke suikers

Neem natuurlijke bronnen van suiker als je last hebt van een suikerkater of sugar cravings. Denk aan een stuk fruit, dat is ook nog eens gezond. 

Liever bestellen?

Als je je tijdens de feestdagen hebt uitgesloofd in de keuken, snappen we dat je even geen zin hebt om te koken. Je kunt ook prima een maaltijd bestellen, tegenwoordig zijn er namelijk genoeg gezonde opties. Blij weg bij het junk food en te veel vlees. Een warme salade of vegetarische curry zijn betere keuzes. 

Drankjes

Het is een goed idee om je darmen en lever een beetje rust te gunnen tussen kerst en oud en nieuw. Ook is het belangrijk om goed te hydrateren. Drink genoeg water of kies voor een kruidenthee die je lichaam helpt te ontgiften. Zo ben jij in een paar dagen weer helemaal ready voor oud en nieuw! 

Ook lekker: Recept: witte kerstmargarita’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Woman’s Health | Beeld: Pexels