Sabine
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram pure chocolade (minstens 72 procent) 
  • 110 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 40 milliliter Licor 43
  • Optioneel: handje noten naar keuze

Genieten tot de laatste kruimel

Een likeurtje drinken na het avondeten is zeker niet ongewoon als je lekker getafeld hebt. Echter is dit alcoholische drankje niet alleen lekker om te drinken, maar Licor 43 is ook een ware toevoeging aan je chocolade browniebeslag. Nieuwsgierig geworden naar deze lekkernij? Maak brownies met Licor 43 dan eens zelf!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een met bakpapier beklede bakblik klaar.
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat het daarna een beetje afkoelen. Let wel op dat de chocolade vloeibaar blijft.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg daarna de suiker en het vanille-extract toe. Schenk hier daarna beetje bij beetje de boter bij. Roer opnieuw.
  • Giet het eiermengsel daarna bij de chocolade. Nogmaals: let op dat de chocolade niet te heet is, anders gaan de eieren koken in de chocolade.
  • Schenk de Licor 43 bij het chocolademengsel en roer opnieuw.
  • Zeef als laatst de bloem in de kom en roer tot de ingrediënten zijn vermengd. Voeg eventueel nog wat noten toe. Schenk het deeg daarna in het bakblik.
  • Bak de brownie in 25 tot 30 minuten gaar. Laat daarna minstens een half uur afkoelen en geniet ervan!

Lees ook: Deze ‘sticky’ kippenpoten gemarineerd in Licor 43 zijn om je vingers bij af te likken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Pixabay