Ingrediënten
  • 340 gram pindakaas (een variant van 100% pinda's werkt het beste)
  • 130 gram kokosmeel
  • 45 gram bruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 320 gram pure chocolade, in stukjes
  • 1 eetlepel kokosolie
1 uur 30 min.
22 pers.

De smakelijke combinatie van chocolade en pinda in een makkelijk no bake-koekje

Verrukkelijke koekjes die ook nog eens bomvol eiwitten zitten, en dat is niet alleen goed nieuws voor de sporter. Deze koekjes met de heerlijke combinatie van chocolade en pinda zijn ongetwijfeld bij veel mensen geliefd. Mensen met een glutenvrij dieet kunnen ook smullen van deze snacks. De choco-pindakoekjes hoeven niet de oven in, maar maak je in de vriezer. En het resultaat mag er zijn!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Meng in een kom de pindakaas, kokosmeel, suiker, het vanille-extract en zout goed door tot een glad beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Let erop dat de bakplaat in de vriezer moet passen.
  • Gebruik een grote lepel of ijslepel om balletjes uit het deeg te scheppen. Kleine balletjes kneden kan natuurlijk ook. Druk de balletjes zachtjes in zodat er ronde koekjes ontstaan.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en plaats deze circa 1 uur in de vriezer. Het deeg moet dan stevig aanvoelen.
  • Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Roer de chocolade vervolgens samen met de kokosolie.
  • Gebruik een vork om de pindakaasrondjes in de chocolade te dopen. Draai de rondjes om zodat ze aan alle kanten worden bedekt door een chocoladelaagje.
  • Besprenkel de koekjes ter decoratie met nog meer pindakaas. Als de pindakaas daarvoor niet vloeibaar genoeg is, meng deze dan met een klein beetje olie.
  • Serveer koud. Bewaar restjes (als je de koekjes kunt laten staan!) in de vriezer.

 

 

Ook lekker: Pindakaaskip

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 340 gram pindakaas (een variant van 100% pinda's werkt het beste)
  • 130 gram kokosmeel
  • 45 gram bruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 320 gram pure chocolade, in stukjes
  • 1 eetlepel kokosolie