Op deze manier krijg je de smeuïgste hamburgers

Je kunt hamburgers kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Daar is helemaal niets mis mee, want ze smaken prima. Toch is het ook lekker om ze af en toe zelf te maken. Op die manier kun je je favoriete smaakmakers toevoegen. Als je toch bezig bent met ingrediënten toevoegen, voeg dan ook een eetlepel mayo toe aan je hamburger-gehakt.

Eetlepel mayonaise

Veel mensen eten mayonaise bij de hamburgers als ze klaar zijn, maar benoemen mayo niet tot een van de ingrediënten om de hamburger te maken. Toch zou je het eens moeten proberen. Vergeet het ei en de broodkruimels, want de mayonaise maakt je hamburgers namelijk extra smeuïg en sappig. Zeker als je de hamburgers op de grill gooit, behouden de hamburgers de sappen beter. Wees overigens niet te gulzig met de mayonaise, want als je te veel toevoegt wordt je hamburger weer te zacht.

Heb geduld

Belangrijke tip: druk de hamburgers niet aan met de barbecuetang. Door het misleidende sissende geluid denken we nog weleens dat de hamburger dan sneller gaar is, maar het enige wat je doet is de sappen uit de hamburger drukken. Je eindigt daardoor juist met een droge schoenzool.

Lees ook: Klaar in 5 minuten: nacho’s met kip en barbecuesaus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Home Hacks | Beeld: Unsplash