Sabine

Het is veel lekkerder dan je misschien denkt

Voor sommigen is het best een uitdaging om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groentes binnen te krijgen. Lust je bloemkool alleen als je het verdrinkt in de kaassaus? Dan hebben we een receptje voor je dat je eens een kans moet geven. Deze bloemkoolvleugeltje zijn heel erg lekker, zelfs zonder saus.

Dit heb je nodig:

  • 1 bloemkool
  • 100 gram bloem
  • 180 milliliter melk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • halve theelepel peper
  • 60 milliliter Su­ree Sri­ra­cha chi­li sau­ce (verkrijgbaar bij AH)
  • 2 eetlepels kokosolie of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Breek de bloemkool los tot er kleine roosjes ontstaan.
  • Doe de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, peper en melk in een kom en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en een papje ontstaat.
  • Doe de bloemkoolroosjes in de kom en schep om tot alle roosjes zijn voorzien van een laagje bloem.
  • Plaats de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede plaat en doe ze tien minuten in de oven. Draai de bloemkoolroosjes daarna om en zet ze nog weer tien minuten in de oven.
  • Doe de chilisaus in een kommetje samen met de kokosolie en honing. Roer tot het met elkaar is vermengd.
  • Gebruik een kwastje om de bloemkool te voorzien van een laagje hete saus en plaats de bloemkool daarna nog 20 minuten in de oven.

Lees ook: Zo maak je heerlijk, romige bloemkoolpuree zónder room

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Edgy Veg