Desy

Kaasliefhebbers opgelet!

Behoor jij tot de kaasliefhebbers en eet je het liefste kaas op brood, over de pasta en als dessert een kaasplankje? Dan dacht je misschien dat je met deze liefhebberij hartstikke slecht bezig was. Gelukkig is daar een leuk nieuwtje opgedoken: kaas schijnt namelijk goed te zijn voor je gezondheid.

Want, wat blijkt, kaas zou de kans op een hartaanval kunnen verminderen.

Twee plakken kaas
Ja, wij werden er ook heel blij van toen we het hoorden! Een studie van de Soochow University in China heeft namelijk uitgewezen dat het eten van 40 gram kaas per dag (ter vergelijking: een groot plak voorverpakte kaas is 20 gram) ervoor kan zorgen dat de kans op het ontwikkelen van bepaalde hartziekten aan de kransslagader vermindert. Dit effect is zo groot, dat de kans tot wel 14 procent kan verminderen.

Beroerte
De onderzoekers kwamen tot deze conclusie door 15 verschillende onderzoeken uit zowel Europa als de Verenigde Staten naast elkaar te leggen en de gezondheidsresultaten van alle ondervraagden, bij elkaar meer dan 200.000, naast elkaar te leggen. Ze kwamen tot de conclusie dat mensen die regelmatig kaas eten tot wel 10 procent minder kans hebben op een beroerte. De reden hiervoor zou volgens de onderzoekers zijn dat het calcium in de kaas ervoor zorgt dat niet al het vet in de kaas door het lichaam wordt opgenomen.

Nog een kaasplankje dan maar?

Lees ook: Dít de wetenschappelijke reden waarom sommige mensen écht geen kaas lusten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pexels