Ingrediënten
  • 280 gram pasta
  • 150 gram groene asperges, geschild en in stukjes gesneden
  • 150 gram doperwten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 6 plakken prosciutto, in kleine stukjes gesneden
  • 45 gram boter
  • 100 gram sjalotjes, fijngesneden
  • 230 gram champignons
  • 120 gram shiitake
  • 60 milliliter sherry (of kippenbouillon)
  • 5 milliliter Worcestersaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas ter garnering
redacteur
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 280 gram pasta
  • 150 gram groene asperges, geschild en in stukjes gesneden
  • 150 gram doperwten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 6 plakken prosciutto, in kleine stukjes gesneden
  • 45 gram boter
  • 100 gram sjalotjes, fijngesneden
  • 230 gram champignons
  • 120 gram shiitake
  • 60 milliliter sherry (of kippenbouillon)
  • 5 milliliter Worcestersaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas ter garnering

Een smaakvol maaltje voor een doordeweekse avond

Sommige gerechten hebben maar weinig introductie nodig. Deze romige pasta met champignons, groene asperges en prosciutto is daarvan een goed voorbeeld. Pasta, champignons, prosciutto: do we need to say more? Juist, aan de slag dus!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg je de gesneden groene asperges en doperwten toe aan de pan. Kook de groenten 2 minuten mee. Giet het water af en laat de pasta en groenten in de pan zitten.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Voeg de prosciutto toe en bak aan beide kanten knapperig. Haal de prosciutto uit de pan en leg op een bord. Zet apart.
  • Smelt in dezelfde koekenpan de boter en bak de sjalotjes aan. Voeg de champignons en shiitake toe en bak deze mee. Giet de sherry erbij en laat inkoken. Voeg vervolgens de Worcestersaus, knoflook, slagroom en peterselie toe. Roer door, draai het vuur uit en zet apart.
  • Snijd de prosciutto in kleine stukjes en zet opnieuw apart.
  • Zet de champignon-roomsaus opnieuw op het vuur. Wanneer de saus warm is, giet je deze bij de pasta. Voeg ook de prosciutto toe en roer goed door.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met verse peterselie en parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pasta met cajun-gamba’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill