Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 750 gram champignons of paddenstoelenmix
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 400 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel peterselie, fijn gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 80 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram Parmezaanse kaas
28 januari 2019
40 min.
8 pers.

Deze saus is ook nog eens koolhydraatarm

Binnen vijftien minuten een van de lekkerste romige sauzen op tafel zetten, klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Gelukkig is niets minder waar, want het kan echt. Deze romige kaassaus is lekker bij pasta’s of over groentes.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Bak de spekjes krokant in een grote koekenpan.
  • Schep de spekjes uit de pan en laat het vet in de pan zitten. 
  • Smelt in dezelfde pan de boter, roer door en voeg de champignons toe.
  • Voeg olijfolie toe en roer de champignons door de pan. Bak 2 minuten. 
  • Schenk de witte wijn erbij en roer opnieuw goed.
  • Voeg de knoflook toe en bak de champignons zacht.
  • Schenk de slagroom bij de champignons en voeg de peterselie toe. Laat de slagroom wat inkoken, roer af en toe door. 
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de spekreepjes door de saus en voeg de mozzarella en Parmezaanse kaas toe.
  • Laat de kaas smelten en roer door de saus.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige pasta met garnalen en mozzarella

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 750 gram champignons of paddenstoelenmix
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 400 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel peterselie, fijn gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 80 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram Parmezaanse kaas