Ingrediënten
  • 240 gram rundercarpaccio (2 losse verpakkingen)
  • 100 gram (verse) groene pesto
  • 2 bollen mozzarella à 125 gram per stuk
  • 1 sjalot
  • Verse bieslook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • 75 gram pijnboompitten
  • Een handje verse rucola
  • Peper en zout, naar smaak
20 min.
4 - 6 pers.

Een simpele borrelhap voor elke gelegenheid!

We kennen carpaccio als een van de meest smakelijke voorgerechten. Deze dunne plakken rundvlees met saus, olie, rucola en/of Parmezaanse kaas gaan er bij ons altijd wel in. Heb je binnenkort een (verjaardags)feestje op de planning staan? Dan zijn deze simpele en oh zo smakelijke carpacciorolletjes met mozzarella een ware traktatie!

Wanneer ga jij deze lekkere carpacciorolletjes maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de carpacciorolletjes:

  • Haal de plakken carpaccio uit de verpakking en verdeel over vier porties.
  • Snijd elke portie in repen van ± 5 centimeter breed.
  • Snijd de mozzarella in rechthoekige stukken van ook ± 5 centimeter breed.
  • Smeer een kleine hoeveelheid groene pesto uit over de reep carpaccio.
  • Leg de mozzarella op een reep carpaccio en rol deze op tot de mozzarella goed bedekt is.
  • Snipper de sjalot en snijd eventueel nog de verse bieslook in kleine stukken.
  • Pers het sap van een halve citroen in een kleine kom en voeg hier de olijfolie, sjalot, bieslook en wat peper en zout naar smaak aan toe. Meng alle ingrediënten goed door.
  • Verdeel de carpacciorolletjes op een groot bord en sprenkel de zelfgemaakt dressing erover.
  • Garneer de rolletjes met wat (geroosterde) pijnboompitten en wat verse rucola. Je kunt ook nog wat snippers Parmezaanse kaas toevoegen en truffelmayonaise eroverheen druppelen. 
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: MijnWijnPlein | Beeld: Videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 240 gram rundercarpaccio (2 losse verpakkingen)
  • 100 gram (verse) groene pesto
  • 2 bollen mozzarella à 125 gram per stuk
  • 1 sjalot
  • Verse bieslook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • 75 gram pijnboompitten
  • Een handje verse rucola
  • Peper en zout, naar smaak