Ingrediënten
  • 450 milliliter groentebouillon
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 165 gram orzo
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 12 zwarte olijven, ontpit en in stukjes gesneden
  • 2 blikjes tonijn (ongeveer 250 à 280 gram)
  • Peterselie, fijngesneden, naar smaak
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 450 milliliter groentebouillon
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 165 gram orzo
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 12 zwarte olijven, ontpit en in stukjes gesneden
  • 2 blikjes tonijn (ongeveer 250 à 280 gram)
  • Peterselie, fijngesneden, naar smaak

Deze budgetvriendelijke orzo is klaar in 20 minuten

Nu de prijzen blijven stijgen, vinden we het fijn om eten in huis te hebben dat lang houdbaar is. Zo kun je bij ons thuis altijd wel een paar blikken tomaten en blikjes tonijn vinden. En laat deze twee ingrediënten nou net de smaakmakers zijn van deze heerlijke tomatenorzo. 

Hoe maak je de tomatenorzo?

  • Doe de groentebouillon in een grote pan en breng aan de kook. 
  • Verhit ondertussen olijfolie een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Roer regelmatig door en bak glazig in 3 minuten. 
  • Doe de orzo in de koekenpan en roer tot alles goed is vermengd en de orzo lichtbruin is. 
  • Roer de paprikapoeder door de orzo en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper, en de olijven. Mix alle ingrediënten goed. 
  • Schenk de groentebouillon bij de orzo en mix de ingrediënten nogmaals. 
  • Zet een deksel op de pan en laat de orzo zo’n 9 minuten op een laag vuur staan. 
  • Haal de deksel van de pan als de orzo al dente is. 
  • Voeg als laatst de tonijn en peterselie toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Eet smakelijk!

 Ook lekker: Misokip uit de oven met rijst en gebakken ei

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Unsplash (Megan Bucknall)