Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook
  • 400 milliliter kookroom of slagroom
  • 1,5 theelepel maizena gemengd met 1 eetlepel water
  • 500 gram broccoli
  • Zout en peper, naar smaak
  • 35 gram mozzarella
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
17 januari 2019
30 min.
6-8 pers.

De combinatie broccoli met spekjes is toch hemels?

Ook mensen die broccoli niet lekker vinden zullen dit gerecht lusten, want dankzij de romige kaassaus proef je niks meer van de bittere groente. Dit recept is een variatie op de spruitjes met spekjes in romige kaassaus, dus als je het met spruitjes wilt proberen, ga dan naar dat gerecht. Vandaag hebben we zin in broccoli, dus kiezen we voor deze heerlijke broccoli met spekjes in een romige kaassaus.

Wij zouden dit iedere dag willen eten, maar helaas staat de lijn dat niet toe.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet de oven op de grillstand (middelste stand of 180 °C) en laat hem voorverwarmen.
  • Zet een grote pan op het vuur en bak de spekreepjes hierin krokant. Leg wat keukenpapier op een bord en gebruik een schuimspaan om de spekjes hierop de scheppen. Zet even aan de kant.
  • Haal het vet uit de pan, maar houd ongeveer 1 à 2 eetlepels over. Smelt de boter bij het vet en voeg de ui toe. Fruit de ui zo’n 2 minuten totdat deze glazig ziet. Schraap met een houten of kunststof spatel de overgebleven stukjes spek van de pan.
  • Voeg na 2 minuten de broccoli toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de broccoli met de ui en bak dit zo’n 3 minuten totdat de broccoli mooi felgroen ziet.
  • Voeg na een paar minuten de knoflook toe door deze boven de pan uit te persen. Roer dit door de broccoli en laat het 30 seconden meebakken.
  • Voeg na 30 seconden de room toe en zet het vuur laag. Laat de room 3 à 4 minuten borrelen terwijl je regelmatig roert. Wordt de saus niet dik genoeg? Voeg dan het maizenapapje toe. Laat de saus langer koken als je zachtere broccoli wilt.
  • Voeg de spekjes toe en roer alles door elkaar.
  • Strooi de kazen over het gerecht en zet de pan in de oven. Heb je geen ovenvaste pan? Doe dan het gerecht in een ovenschaal voordat je de kaas erover strooit en het in de oven zet.
  • Grill de broccoli een paar minuten totdat de kaas goudbruin kleurt en begint te bubbelen. Dit duurt 2 à 3 minuten.
  • Breng eventueel op smaak met wat extra peper.
  • Serveer de broccoli bij aardappelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige kip carbonara

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook
  • 400 milliliter kookroom of slagroom
  • 1,5 theelepel maizena gemengd met 1 eetlepel water
  • 500 gram broccoli
  • Zout en peper, naar smaak
  • 35 gram mozzarella
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas