Tjitske

Gember werkt ontstekingsremmend

Drink jij al regelmatig een kopje gemberthee of water met gember? Gemberwortel geeft een pittige smaak aan je drinken, maar je moet er wel van houden. Maar, wist je dat het drinken van gemberthee of water heel veel gezondheidsvoordelen heeft? Het heeft een licht ontgiftende werking en gember werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Drink het regelmatig of zet een kopje gemberthee in deze vijf gevallen.

Gember kan in combinatie met sommige medicijnen bijwerkingen veroorzaken. Vraag dus een dokter of het veilig is voor jou.

1. Ongesteldheid

We raden aan om gemberthee te drinken als je kramp hebt tijdens je ongesteldheid. Het warme water en de gember zullen de pijn verzachten. Er is veel onderzoek gedaan naar het innemen van gemberpillen tijdens ongesteldheid. Hieruit bleek dat gembersupplementen goed hielpen tegen kramp. Water met gember of gemberthee werkt in mindere mate, dus als je een natuurlijke oplossing tegen ongesteldheidskramp zoekt kunnen gembercapsules de oplossing zijn.

2. Misselijkheid

Veel dokters raden water met gember of gemberthee aan als patiënten last hebben van misselijkheid tijdens de zwangerschap of als gevolg van chemotherapie. Gember helpt de maag te legen, waardoor het eten sneller doorstroomt naar de darmen. Dit verlicht misselijkheid.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 2/2