Gember werkt ontstekingsremmend

Drink jij al regelmatig een kopje gemberthee of water met gember? Gemberwortel geeft een pittige smaak aan je drinken, maar je moet er wel van houden. Maar, wist je dat het drinken van gemberthee of water heel veel gezondheidsvoordelen heeft? Het heeft een licht ontgiftende werking en gember werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Drink het regelmatig of zet een kopje gemberthee in deze vijf gevallen.

Gember kan in combinatie met sommige medicijnen bijwerkingen veroorzaken. Vraag dus een dokter of het veilig is voor jou.

1. Ongesteldheid

We raden aan om gemberthee te drinken als je kramp hebt tijdens je ongesteldheid. Het warme water en de gember zullen de pijn verzachten. Er is veel onderzoek gedaan naar het innemen van gemberpillen tijdens ongesteldheid. Hieruit bleek dat gembersupplementen goed hielpen tegen kramp. Water met gember of gemberthee werkt in mindere mate, dus als je een natuurlijke oplossing tegen ongesteldheidskramp zoekt kunnen gembercapsules de oplossing zijn.

2. Misselijkheid

Veel dokters raden water met gember of gemberthee aan als patiënten last hebben van misselijkheid tijdens de zwangerschap of als gevolg van chemotherapie. Gember helpt de maag te legen, waardoor het eten sneller doorstroomt naar de darmen. Dit verlicht misselijkheid.

3. Verlaagt de kans op chronische ziektes

Dankzij de ontstekingsremmende werking kan gember ziekteverwekkers uit je lichaam drijven voordat je er ziek van wordt. Daarnaast beschermt het je lichaam tegen kapotte cellen. Het kan bijvoorbeeld artritis verlichten.

4. Gewichtsverlies

Water met gember of smoothies waar gember in verwerkt zit, worden vaak aangeprezen als detoxdrankjes die je helpen gewicht te verliezen. Hoewel het niet zo zwart-wit is, kan gember mensen wél helpen bij het afvallen. Door water met gember te drinken in plaats van frisdrank of sap, bespaar je al een hoop calorieën. Daarnaast hydrateert het je lichaam.

5. Bloedsuikerspiegel

Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen gember en de bloedsuikerspiegel. Vooral bij mensen met diabetes type 2 kan gember helpen om de bloedsuikerspiegel in balans te houden, maar ook bij mensen zonder diabetes kan gember helpen je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Zo ervaar je minder pieken en dalen in je energie.

Lees ook: Waarom een koolhydraatarm dieet slecht voor je gezondheid is

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash