Ingrediënten
  • 340 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 180 milliliter slagroom
  • 180 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 25 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram geraspte parmezaane kaas
  • 25 gram geraspte gruyère
  • Peper en zout, naar smaak
17 januari 2019
20 min.
4 pers.

Deze romige spaghetti voldoet aan al je pasta cravings

Is dit recept gezond? Nee. Is het lekker? Absoluut! Voeg naar wens wat groente toe om toch nog wat voedingsstoffen binnen te krijgen of maak deze romige spaghetti nóg lekkerder met spekjes. Het is eigenlijk gewoon een pasta carbonara zonder ei, maar met meer kaas. Serveer met een salade en geniet.

Net wat anders dan pasta carbonara.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de romige spaghetti met drie kazen:

  • Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Giet de pasta af.
  • Verhit olie in een grote koekenpan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak een minuutje. Voeg dan de slagroom en de bouillon toe en roer.
  • Voeg ook de gekookte spaghetti toe aan de saus. Gebruik een tang om de spaghetti te mengen met de saus. Wacht tot de saus begint te borrelen en draai dan het vuur uit.
  • Voeg de kaas toe en roer met de tang.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog gebakken spekjes of groente toe.
  • Serveer met een salade van rucola.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige witlofsoep met of zonder spekjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 340 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 180 milliliter slagroom
  • 180 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 25 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram geraspte parmezaane kaas
  • 25 gram geraspte gruyère
  • Peper en zout, naar smaak