Sabine

Eetcrisis? Boursin is altijd het antwoord

We tikken op Kookfans wat weg over de heerlijkste recepten met het populaire roomkruidenkaasje. Pasta met Boursin en spinazie, kipovenschotel met Boursin en ga zo maar door. Hoogtijd om eens een recept te wijden aan hoe je deze goddelijke spread dan zelf maakt!

Op een toostje, door de pasta, om je stamppotgerecht op te fleuren. Boursin kun je vrijwel overal door gebruiken. Maar het klassieke kruidenkaasje is best prijzig voor die 150 gram die je ervoor krijgt. Gelukkig kun je het ook zelf maken. In bulk, maar dat laatste hoeft natuurlijk niet. Om te beginnen maken we gewoon een dubbele portie dan die je normaal in de supermarkt koopt. Wil je gewoon een normale portie? Halveer onderstaande ingrediënten dan. 

Dit heb je nodig:

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • Paar stengeltjes vers gesneden bieslook
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel gedroogde dille
  • snuf zwarte peper
  • halve theelepel gedroogde tijm

Zo maak je het:

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en klop het met een mixer tot het wit wordt. Voeg de roomkaas toe en meng dit met de roomboter.
  • Hak de teentjes knoflook zo fijn mogelijk, voeg het samen met het zout toe aan de roomkaas. Voeg daarna ook alle andere ingrediënten toe. Roer dit goed en proef daarna of het nog wat nodig heeft. Eventueel kun je nog wat meer kruiden toevoegen.
  • Laat het daarna een paar uur in de koelkast staan zodat het kan opstijven en zodat de smaak goed intrekt.

Op zoek naar recepten waarin je je zelfgemaakte Boursin kunt verwerken? Doe hieronder inspiratie op: 

Bron: Eerst KokenBeeld: Videostill YouTube CousineAZ