Sabine
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • Scheutje olijfolie
  • 250 milliliter light sojasaus
  • 50 gram bruine suiker
  • 3 eetlepels honing of maple syrup
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 lente-ui, in ringetjes

Zo maak je zelf bloemkool-Teriyaki bites

Zeg dat je Teriyaki hebt gemaakt en velen maken zich klaar om aan te vallen aan een vlees of visgerecht. Maar de kruidige saus op basis van sojasaus is ook uitermate geschikt om bloemkool mee op smaak te brengen. En het is nog makkelijk ook.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel de roosjes met een beetje olijfolie. Bak de roosjes daarna in 20 minuten gaar.
  • Maak ondertussen in een kleine (koeken)pan de Teriyakisaus: doe de sojasaus, bruine suiker en honing in een pan en laat dit op een laag vuur staan. Laat de saus inkoken tot de saus is gehalveerd. 
  • Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en doe ze in de pan met de saus. Roer tot de roosjes allemaal zijn voorzien van de saus.
  • Verspreid de bloemkoolroosjes daarna weer op de bakplaat en bak 10 minuten.
  • Doe de roosjes daarna op een bord en verdeel de sesamzaadjes en lente-uitjes over de bloemkool.

Lees ook: Deze romige bloemkoolsalade past perfect bij de barbecue

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty