Maayke
15 min.
6 - 8 pers.

Zo lust iedereen bloemkool!

Bloemkool is niet voor iedereen een favoriete groente. Wanneer we bloemkool bereiden mist het vaak de extra smaakmakers die deze groente naar een hoger level tillen. Daarom proberen we steeds vaker variaties uit met bepaalde groenten om deze nóg smaakvoller te maken. Zo ook deze heerlijke bloemkoolschotel, die iedereen en zelfs de kinderen heerlijk gaan vinden!

Geloof ons, op deze manier heb je bloemkool nog nooit gegeten.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de gesneden bloemkoolroosjes aan toe.
  • Kook de bloemkoolroosjes ± 3 minuten en giet ze af. Zet de pan aan de kant.
  • Maak de kaassaus: verhit een pan met een flinke klont boter.
  • Voeg de geperste knoflooktenen toe en bak ze 1 minuut. Voeg nu de bloem toe, roer goed door tot er een gouden kleur ontstaat (± 2 minuten).
  • Schenk de melk erbij en zet het vuur lager. Schep de roomkaas erdoor tot er een gladde saus ontstaat.
  • Haal de pan van het vuur en strooi de cheddarkaas door de saus. Mix tot de kaas gesmolten is en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Pak een diepe ovenschaal en verdeel hier de gekookte bloemkoolroosjes in.
  • Schenk de kaassaus over de bloemkool heen. Roer de saus met een pollepel goed door de bloemkool heen.
  • Houd 1 eetlepel gebakken spekjes, 1 eetlepel lente-uitjes en wat cheddarkaas op zij als garnering.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de bloemkoolschotel en meng alles door elkaar.
  • Maak nu de schotel af door de laatste gebakken spekjes, lente-uitjes en cheddarkaas als topping toe te voegen.
  • Zet de schotel voor ± 30 minuten in de oven tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Enjoy!

Bekijk hieronder de volledige video van Delish met bijbehorende instructies:

Lees ook: Dit is de reden waarom je de draadjes van een banaan wél moet opeten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: videostill