Yentl Feenstra
35 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 groot rond brood
  • 500 gram (Fontina) kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Overige ingrediënten om jouw eigen gewenste borrelplank (met genoeg kaaswaardige dips!) te maken

Een tip voor bij de borrel!

Het weekend staat voor de deur! Met deze simpele kaasfondue in brood krijgt je borrelplank net dat beetje extra luxe. Want laten we eerlijk zijn, de standaard blokjes kaas met komkommer worden zo langzamerhand ook een beetje cheesy.

Upgrade jouw borrelplank

Heb jij dit weekend een borrel met vrienden en familie of heb je zin om je geliefde te verwennen? Maak een next level versie van jouw borrelplank met deze kaasfondue in brood erop. Met minimale effort – slechts vier ingrediënten – zul je maximale indruk maken! Het is, samen met een goed glas rode wijn natuurlijk, dan ook de perfecte toevoeging aan je borrelplank.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een middelgrote bakplaat opzij.
  • Snijd met een gekarteld mes een grote ronde kuil in het brood. Snijd het uitgesneden stuk in ‘dip stukjes’ en leg apart.
  • Snijd de kaas in blokjes van 2,5 cm en doe deze in het brood. In het instructiefilmpje wordt een specifieke soort kaas aangeraden, maar ga gerust voor een andere soort Fontina kaas (zachte, strogele kaas met een licht zoete, nootachtige smaak). We houden je natuurlijk ook niet tegen om je eigen favoriete soort te gebruiken!
  • Leg het brood op de bakplaat met de uitgesneden dip stukjes eromheen.
  • Meng de olie en kruiden in een kleine kom. Bestrijk het hele brood en de uitgesneden dip stukjes lichtjes.
  • Dek af met folie en bak 20 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten. In de oventijd kun je de rest van je borrelplank klaarmaken.
  • Serveer op je borrelplank en geniet!

Lees ook: Recept: loaded fries met krokante kip en romige kaassaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TipBuzz op YouTube | Beeld: Pexels, Gonzalo Acuña