10 februari 2023
Redactie Kookfans

Dit hadden wij niet verwacht!

De McDonald’s staat bekend om de goudgele frietjes, de kipnuggets en natuurlijk de zoetzure saus. Hoewel we weten dat er iets zoet in het sausje zit, was het altijd de vraag wat het geheime ingrediënt is. Tot nu, want we hebben het antwoord!

Zoetzure saus

Voor veel fans van McDonald’s is zoetzure saus een van hun favoriete sausjes. Het kan niet ontbreken bij kipnuggets en wordt dan ook aan menig bestelling toegevoegd. Maarre, heb je er weleens over nagedacht wat er eigenlijk in die geliefde zoetzure saus zit?

Zoetigheid

Zoals de naam van de saus al doet vermoeden, zit er iets zoets in. Misschien proef je wel dat het iets fruitigs is, maar kun je het nog niet helemaal plaatsen. Het klopt inderdaad dat het fruit is, maar wat dan precies? Veel mensen dachten aan mango, mandarijn of ananas. Maar dit blijkt het allemaal niet te zijn. TikTokker @evs_kii ontdekte namelijk wel fruit er wél in zoetzure saus zit.

@evs_kii

Did you know what fruit is in the sweet’n’sour from @mcdonaldsuk ???

? original sound – evs_kii

Ingrediënt

Allerlei fruitsoorten zijn de revu gepasseerd, maar het bleek abrikoos te zijn. Say what? De video ging viral doordat veel McDonald’s-lovers niet hadden verwacht dat dit ingrediënt in hun geliefde sausje zou zitten. En het leukste is: dit staat gewoon op de verpakking! Maar goed, als er een paar verse kipnuggets naast liggen, snappen we heel goed dat je daar niet naar kijkt. Weer iets geleerd!

Lees ook: Krokante Franse frietjes van de McDonalds®? Dít is het geheime recept

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: TikTok @evs_kii, Grazia | Beeld: Unsplash, Brett Jordan