Hier had je vast nog niet aan gedacht

Het leven van iemand die wil afvallen gaat niet altijd over rozen. Hoewel een gebakje op zijn tijd nog steeds wel kan, zul je toch vaker nee moeten zeggen tegen de lekkernij. Wij hebben nu gelukkig een manier gevonden waarop je makkelijk tot 200 calorieën kunt besparen per maaltijd. Op deze manier zit er net wat meer schot in de zaak!

Met dit trucje bespaar je met gemak heel wat calorieën.

Koken

Een lekkere avondmaaltijd koken en op de calorieën letten vraagt soms om enige inspanning, maar het is zeker niet onmogelijk. Nu hebben we een gouden tip die jou gaat helpen om lekker eten klaar te maken en toch calorieën te besparen.

Bereiding

Het ligt er wel een beetje aan wat voor eten je gaat maken. Bereid je tofu, groenten of iets anders in een koekenpan? Gebruik dan geen olie! Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Bak je een hamburger, dan kun je beter wel wat olie gebruiken, maar voor veel bereidingen in de koekenpan is het niet nodig. Voor roerbakken is het in ieder geval ideaal. Het klinkt een beetje raar, maar het kan prima. Doe de te bereiden etenswaren in de pan en zet het op normaal vuur. Merk je dat de groenten stroef in de pan bakken? Voeg dan een beetje water toe! De groenten kunnen prima bakken in water. Voeg steeds een beetje extra water toe als je merkt dat dit nodig is. Doe dit tot je eten klaar is.

Besparen

Op olie besparen lijkt wel heel extreem, maar in 1 eetlepel olijfolie zit 100 calorieën. De meesten gebruiken voor het kokkerellen wel meer dan 1 eetlepel, dus je zit al snel aan 200 calorieën per maaltijd! Op deze manier kun je het makkelijk besparen.

Lees ook: Willen we dit weten? In deze pizza’s zitten de meeste calorieën

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans© | Beeld: Pixabay