Desy

Nooit meer een lunch overslaan!

Wanneer je een paar kilo’s kwijt wilt heb je misschien de neiging om steeds minder te gaan eten. Soms zo weinig, dat je de lunch overslaat en een appel eet. Hoe minder calorieën je tot je neem, hoe meer je afvalt toch? Dit is echter niet helemaal hoe het werkt. Wij leggen het je uit.

Je kunt beter niet besparen op je lunch.

Maaltijden overslaan

Wie een paar kilo’s kwijt wil is vaak geneigd om een heel licht ontbijt te nemen, een lichte lunch -of zelfs geen lunch- een appeltje tussendoor en een flink bord avondeten. Misschien qua calorieën helemaal niet verkeerd -waarschijnlijk zelfs veel te weinig- maar het gaat je waarschijnlijk niet helpen afvallen. Een onderzoek dat gepubliceerd is in het American Journal of Clinical Nutrition heeft uitgewezen dat je beter een grote lunch en een klein, licht diner kunt eten.

Beter lunchen

Het onderzoek wijst uit dat, wanneer je de helft van je aanbevolen hoeveelheid calorieën op een dag (mag je 200o calorieën dan betekent dit een lunch van 1000 calorieën) tijdens de lunch eet en slechts twintig procent tijdens het avondeten, je ervan afvalt. De deelnemers van het onderzoek werden in twee groepen ingedeeld: de ene groep at volgens de aanbevelingen en de andere groep at ‘s avonds meer dan ‘s middags. Wat bleek? De deelnemers die de aanbevelingen opvolgden verloren in 12 weken 6 kilo; de deelnemers in de andere groep slechts 4.

Lees ook: Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste hummus!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels