Ingrediënten
  • 750-800 gram magere runderlappen
  • 30 gram roomboter
  • Vers gemalen peper en zout naar smaak
  • 2 sjalotten
  • 3 kruidnagels
  • 1-2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 80 gram ontbijtkoek
  • 250 ml Belgisch dubbel of trippel bier
  • 250 ml rundervlees bouillon
Maayke
30 min.
3 - 4 pers.
Ingrediënten
  • 750-800 gram magere runderlappen
  • 30 gram roomboter
  • Vers gemalen peper en zout naar smaak
  • 2 sjalotten
  • 3 kruidnagels
  • 1-2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 80 gram ontbijtkoek
  • 250 ml Belgisch dubbel of trippel bier
  • 250 ml rundervlees bouillon

Belgisch stoofvlees is heel gemakkelijk zelf te maken

Regelmatig delen we Oud-Hollandse gerechten met onze lezers. Heerlijke hachee, stamppotten en andere Oud-Hollandse gerechten mogen natuurlijk niet aan dit rijtje ontbreken. Maar hoe zit het eigenlijk bij onze Zuiderburen? Nou, wij kunnen je wel vertellen, de Belgen weten zeker wel wat lekker is. Dat is wel te zien aan dit heerlijke recept voor Belgisch stoofvlees.

Voor dit recept om Belgisch stoofvlees te maken gebruik je bier en ontbijtkoek. Bijzonder, maar ook erg lekker.

Zo maak je Belgisch stoofvlees:

  • Haal de magere runderlappen een kwartier van te voren uit de koelkast. Dep met een keukenpapier beide kanten van het vlees droog.
  • Zet een grote braadpan op hoog vuur, laat een klontje roomboter smelten en schroei de runderlappen aan beide kanten gedurende 2 tot 3 minuten dicht. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout. Passen de runderlappen niet in één keer in de pan? Bak dan het vlees in meerdere etappes.
  • Zet het vuur lager en verdeel de runderlappen over de bodem van de braadpan. Indien niet alle runderlappen naast elkaar passen kun je ze ook op elkaar stapelen.
  • Snijd de sjalotten in stukken en voeg dit samen met de kruidnagel, laurierblaadjes en mosterd toe aan de braadpan.
  • Verkruimel de ontbijtkoek over het rundervlees en giet hier vervolgens het Belgische bier en bouillon overheen. Het vlees moet net een stuk onder het vocht staan.
  • Leg de deksel op de braadpan en laat het vlees gedurende 3 uur sudderen. Roer tussentijds met een spatel het vlees door zodat het niet aanbrandt in de pan.
  • Serveer dit heerlijke Belgische stoofvlees samen met Vlaamse frieten. Benieuwd wat het geheim is van de allerlekkerste Vlaamse frieten? Klik dan hier.

Lees ook: Wat een leuke variatie: zo maak je Vlaamse vogelnestjes zelf!

Fan van dit bericht? Pin hem op Pinterest

Bron: Betty’s Kitchen | Beeld: videostill