Wij doen het veel te weinig

Even snel wat kruimels in de gootsteen schuiven, groentes afspoelen en afwassen; we doen van alles met de gootsteen. Toch vergeten we deze regelmatig schoon te maken. Want: dat komt morgen wel. Maar van uitstel komt afstel en voor je het weet heb je dit al een tijdje niet meer schoon gemaakt. Hoe vaak moet je de gootsteen eigenlijk schoonmaken?

Wij maken ‘m meteen schoon.

Vieze plek

Uit studies van NSF International blijkt dat de wastafel in de keuken de op één na vieste plek in de keuken is. Dit komt voornamelijk door al het vocht en de etensresten die elke dag in je afvoer belanden. Daarom is het belangrijk om elke dag deze etensresten op te ruimen. Maar dat is nog niet genoeg. Je kunt je gootsteen het beste één keer per week schoon maken. Werk je met rauw vlees of belanden er vieze aardappelschillen? Dan kun je de gootsteen het beste meteen na het bereiden van deze gerechten schoonmaken.

Hoe maak je het dan het beste schoon?

Begin met boenen met zeep en water. Spoel de goot daarna schoon met wat schoonmaakazijn en neem deze nog een keer onder handen met een spons. Spoel de goot daarna nog een keer met heet water en hij is schoon! Gebruik bovendien altijd een schone spons en gooi deze na het gebruik weg.

Lees ook: Deze pannenkoeken gevuld met Nutella maken je stoutste dromen waar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels