30 maart 2018

Deze Thaise rode curry gaan we zeker maken!

Het lijkt wel of alles wat Jamie Oliver bereidt in zijn keuken verandert in goud. Toen we zijn recept voor een Thaise rode curry met garnalen en sugarsnaps voorbij zagen komen wisten we het zeker; dit gerecht moeten we met onze lezers delen. En het leuke is, het kost je bijna geen tijd in de keuken. 

De verse specerijen in dit gerecht zorgen voor de ultieme smaakexplosie!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 stelen verse citroengras
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 4 geroosterde rode paprika’s
  • een hand vol verse koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 2 knoflooktenen
  • verse gember, ± 2 bij 2 centimeter
  • optioneel: 4 limoenbladen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 limoen
  • 300 gram garnalen
  • 200 gram sugarsnaps
  • 400 gram kokosmelk
  • 300 gram witte rijst

Zo maak je het:

  • Kook de witte rijst volgens de instructies.
  • Snijd de uiteindes van de stelen citroengras eraf. Sla de stelen plat met de platte kant van het mes. Snijd vervolgens de stelen in kleine stukken.
  • Voeg het citroengras in een blender, samen met de tomatenpuree, gegrilde paprika’s, koriander, de hele chilipeper, knoflooktenen (geperst), verse gember en eventueel de limoenbladen toe. Mix 1 minuut door elkaar.
  • Voeg nu de olijfolie, sojasaus, vissaus en sesamolie toe in de blender en mix een aantal minuten tot er een gladde pasta ontstaat.
  • Verhit in een koekenpan wat olijfolie en voeg hier de currypasta aan toe. Doe de garnalen, sugarsnaps en kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Zet nu het vuur zachter en bak nog 3 minuten.
  • Voeg op het laatst nog wat verse koriander toe en het sap van de limoen.
  • Haal de pan van het vuur en serveer de rode curry in een schaal en apart de witte rijst erbij.

Bekijk de hele instructie van Jamie Oliver zelf hier:

Lees ook: Déze 6 items in de keuken zou je elke dag schoon moeten maken

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Jamie Oliver, FoodTube | Beeld: videostill FoodTube