Ingrediënten
  • 340 gram spaghetti
  • 2 avocado’s
  • 1 knoflookteen
  • 30 gram verse peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels verse slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 65 gram + extra voor het serveren Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
30 min.
4 pers.

Een gezonde pastasaus maken was nog nooit zo makkelijk

Tegen romige pastasauzen zeggen wij geen nee. Helaas is niet elke romige saus even verantwoord. Zo gaan er soms flink wat pakjes room doorheen – wat de saus natuurlijk wel heel lekker maakt – , maar niet altijd even gezond is als je een beetje op de extra calorieën wilt letten. Gelukkig hebben we goed nieuws voor je, want van deze gezonde avocado alfredo pastasaus kan je zoveel eten als je maar wil!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gezonde pastasaus van avocado:

  • Zet een pan met kokend water op middelhoog vuur en kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
  • Maak ondertussen de pastasaus. Snijd de avocado’s door midden, verwijder de pit en schep de avocado’s uit boven een blender.
  • Pers de knoflookteen en doe dit met de peterselie, parmezaanse kaas, het slagroom en citroensap in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 4 eetlepels kookvocht van de spaghetti toe en blend de ingrediënten tot een egale substantie.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de avocado pastasaus in. Laat een aantal minuten warm worden.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de avocado pastasaus. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht van de spaghetti toe indien de saus te dik is.
  • Kook de spaghetti een aantal minuten samen met de saus.
  • Serveer de spaghetti met wat geraspte parmezaanse kaas en zwarte peper naar smaak.
  • Geniet ervan!

Wil je het gerecht nóg iets gezonder maken? Vervang dan de spaghetti voor spaghetti gemaakt van courgette.

Lees ook: Gezonde garnalentaco’s met een pittig sausje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 340 gram spaghetti
  • 2 avocado’s
  • 1 knoflookteen
  • 30 gram verse peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels verse slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 65 gram + extra voor het serveren Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak