Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 500 gram ricotta
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte mozarella
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 geraspte citroenschil
  • Snufje peper en zout
  • 120 gram tomatensaus
  • 1 handje verse basilicum
redacteur
70 min.
3-4 pers.
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 500 gram ricotta
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte mozarella
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 geraspte citroenschil
  • Snufje peper en zout
  • 120 gram tomatensaus
  • 1 handje verse basilicum

Wedden dat je de pasta niet mist?

Wij zijn verzot op de Italiaanse keuken. Pizza’s, pasta’s, risotto’s: eigenlijk alles met veel kaas. Het enige nadeel van deze gerechten is dat ze niet bepaald goed zijn voor de lijn. Daarom laten we ze toch al gauw links liggen en kiezen we voor een gezondere maaltijd. Jammer, want met een kleine aanpassing kun je veel van deze Italiaanse gerechten een stuk gezonder maken, zonder in te leveren op de smaak. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze aubergine-cannelloni? Aan dit maaltje komt geen pasta te pas en dat betekent een stuk minder koolhydraten. Doei schuldgevoel!

Minder koolhydraten, maar dezelfde heerlijke smaak!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de aubergine-cannelloni:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verwijder het kroontje en de onderkant van de aubergines. Snijd de aubergines over de lengte in dunne plakken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken aubergine. Besprenkel de aubergine met wat olie en strooi er wat Italiaanse kruiden over.
  • Bak de aubergine in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Doe de ricotta in een middelgrote kom en voeg een ei, de geraspte mozzarella, parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie en de geraspte citroenschil toe. Breng op smaak met wat peper en zout en roer goed door.
  • Neem een ovenschaal en verdeel wat tomatensaus over de bodem. Haal de aubergine uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
  • Verdeel met een eetlepel het ricottamengsel over de plakken aubergine. Rol de plakken vervolgens op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal, bovenop de tomatensaus. Strooi nog wat mozzarella over de auberginerolletjes.
  • Bak de aubergine ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel wat verse basilicum over de aubergine-rolletjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Rol wat spek om aluminiumfolie en maak deze heerlijke snacks!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill