Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 120 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • kaneel
  • 2 sneetjes brood
  • Boter
  • 1 appel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • OPTIONEEL:
  • Krenten en rozijnen
  • Poedersuiker of kaneelsuiker
  • Slagroom
Esther Reitsema
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 120 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • kaneel
  • 2 sneetjes brood
  • Boter
  • 1 appel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • OPTIONEEL:
  • Krenten en rozijnen
  • Poedersuiker of kaneelsuiker
  • Slagroom

De perfecte lunch wanneer je zin hebt in iets zoets

Als we even geen inspiratie hebben voor een lekkere lunch is een tosti altijd een goed idee. We kennen inmiddels talloze hartige varianten op de klassieke ham-kaas-tosti, maar een zoete variant hebben we nog maar weinig voorbij zien komen. Tot nu! Want de appeltaart-tosti is bekroond tot onze nieuwe favoriete lunch. We vertellen je hoe je ‘m maakt.

Zo ga je te werk:

  • Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de eieren, de kristalsuiker, het vanille-extract en de kaneel in een kom en mix dit met een garde samen tot een egale massa.
  • Doe wat boter in een koekenpan en bak hier de stukjes appel in voor ongeveer 3 minuten. Blijf goed roeren.
  • Voeg de bruine suiker, eventueel wat krenten en rozijnen en nog een snufje kaneel toe en bak alles samen tot de appel zacht is geworden. Als je merkt dat het mengsel te droog wordt kun je eventueel wat water toevoegen. Het is de bedoeling dat het een smeuïg geheel wordt.
  • Haal de pan van het vuur en verdeel het mengsel over de boterham. Leg de andere boterham er bovenop.
  • Klop de eieren met de melk en doop hier voorzichtig de dubbele boterham aan beide kanten in.
  • Maak de koekenpan schoon of pak een nieuwe pan en bak de tosti hierin tot die aan beide kanten goudbruin is.
  • Besprenkel de tosti eventueel met wat kaneelsuiker of poedersuiker en top af met een flinke dot slagroom.
  • Smullen maar!

Lees ook: Moet je proeven: de crompouce

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock