Ingrediënten
  • 225 gram fusilli, of een andere pasta naar keus
  • Voor de dressing:
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ansjovisfilet, geperst
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 60 milliliter rode wijnazijn
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 120 milliliter olijfolie
  • Voor de salade:
  • 1/2 rode ui, julienne gesneden
  • 4 jalapeño pepers, julienne gesneden
  • 1/2 rode paprika, julienne gesneden
  • 45 gram artisjokharten, in kwarten gesneden
  • 45 gram zwarte olijven, gesneden
  • 45 gram groene olijven, gesneden
  • 60 gram salami, julienne gesneden
  • 60 gram peperoni, julienne gesneden
  • 50 gram gekookte hamreepjes
  • 50 gram provolone kaas, julienne gesneden
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • 125 gram cherrytomaten, in kwarten gesneden
30 + 3 uur in de koelkast min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram fusilli, of een andere pasta naar keus
  • Voor de dressing:
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ansjovisfilet, geperst
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 60 milliliter rode wijnazijn
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 120 milliliter olijfolie
  • Voor de salade:
  • 1/2 rode ui, julienne gesneden
  • 4 jalapeño pepers, julienne gesneden
  • 1/2 rode paprika, julienne gesneden
  • 45 gram artisjokharten, in kwarten gesneden
  • 45 gram zwarte olijven, gesneden
  • 45 gram groene olijven, gesneden
  • 60 gram salami, julienne gesneden
  • 60 gram peperoni, julienne gesneden
  • 50 gram gekookte hamreepjes
  • 50 gram provolone kaas, julienne gesneden
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • 125 gram cherrytomaten, in kwarten gesneden

Om je vingers bij af te likken!

Hoewel de Italiaanse antipasto traditioneel gezien wordt als aperitiefhapje dat je voor een avondmaaltijd serveert, gooien wij het dit keer over een andere boeg. We maken de antipasto als een pastasalade, zodat het gerecht kan dienen als een heerlijke lunch of heuse maaltijd. Duik maar snel de keuken in om dit lekkere gerecht te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Kook de fusilli volgens de verpakking en giet de pasta af. Laat 5 tot 10 minuten afkoelen.
  • Maak ondertussen de dressing. Doe de knoflook en ansjovisfilet in een grote kom en plet de ansjovis met een vork of lepel.
  • Voeg de dijonmosterd, mayonaise, rode wijnazijn, peper, oregano, tijm en het zout toe. Meng met een garde tot een geheel.
  • Schenk de olijfolie langzaam bij de dressing terwijl je met een garde blijft mixen. Blijf mixen tot alles goed is vermengd en de dressing een beetje dikker is geworden.
  • Voeg de pasta toe aan de dressing en schep de pasta goed door de dressing.
  • Voeg de rode ui, jalapeño, paprika, artisjokharten, groene olijven en zwarte olijven toe. Schep goed om.
  • Doe de salami, peperoni en hamreepjes in de kom en schep weer om.
  • Voeg als de kaas toe en schep een laatste keer om.
  • Zet de kom minstens 3 uur in de koelkast.
  • Roer vlak voor het serveren verse peterselie en cherrytomaten door de pasta.
  • Breng de salade eventueel op smaak met nog wat extra zout, peper of azijn.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Hartige rolletjes met Boursin en spekjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill