Van bier- en wijn-kalenders tot Tony’s Chocolonely…wij kunnen niet kiezen!

Het is bíjna december en dat betekent dat de goedheiligman al weer een poosje in het land vertoeft. Maar ook betekent het dat we bijna kunnen aftellen tot kerst. En eerlijk is eerlijk: niets leuker dan elke decemberavond zo’n vakje van een adventskalender open kunnen maken. Helemaal als er achter elk deurtje iets lekkers verscholen zit. Wij zetten de smakelijkste adventskalenders van 2021 voor je op een rij.

Chocoladekalenders

Allereerst kunnen de chocolade-kalenders natuurlijk niet ontbreken. Zo deelden we laatst al dat er een heerlijke Tony’s Chocolonely adventskalender bestaat. Maar wist je dat ook je ook adventskalenders kunt vinden met Kinder-chocolade? Of wat dacht je van een kalender met achter elk deurtje een lekkernij van Celebrations? Wij kunnen niet kiezen!

adventskalenders

Beeld: Tony’s Chocolonely

Adventskalenders met bier

Een biertje per dag gaat er bij veel liefhebbers wel in. En natuurlijk kun je dan elke dag simpelweg een flesje of blikje van je oude vertrouwde merk pakken, maar is het niet veel leuker om een nieuwe favoriet te ontdekken? Met de speciaalbier-adventskalender van Beerwulf heb je elke dag een nieuw biertje om te ontdekken. Ook supermarktketen Aldi doet dit jaar een duit in het zakje met een eigen bierkalender met een feestelijke uitstraling. Proost!

adventskalenders

Beeld: Aldi

Adventskalenders met wijn

Vorig jaar was de wijn-kalender van de Aldi al een gigantisch succes. Dat deze dit jaar terugkeert is dan ook totaal geen verrassing. Ook de Wijnbeurs heeft overigens een prachtige wijnkalender uitgebracht, en voor de liefhebbers is er zelfs een aparte Glühwein-kalender. Keuze te over, dus.

adventskalenders

Beeld: Aldi

Snoepkalenders

Ook op ander snoepgebied is er voldoende te kiezen. Zo heeft Boxiland een adventskalender uitgebracht vol snoepgoed dat we nog kennen van de jaren ’80 en ’90. Ook zijn er volop adventskalenders te vinden van bijvoorbeeld Haribo en Chupa Chups. Als je zelf aan een volwassen adventskalender zit met bier of wijn, is zoiets een leuk alternatief voor de (klein-)kinderen! Voor de avontuurlijke snoepers bestaan er ook adventskalenders met bijvoorbeeld Amerikaanse snoepjes. Of als je net als de redactie ook helemaal gek was van de Koreaanse show Squid Game: wat dacht je van de Dalgona-adventskalender vol lekkernijen uit Zuid-Korea?

adventskalenders

Beeld: Chupa Chups

Adventskalenders om bewust mee te snacken

Mocht je nu wél de ervaring willen van elke decemberavond tot kerst zo’n leuk deurtje openen, maar géén behoefte hebben aan drank of zoetigheden? Ook dan zijn er opties. Zo komt Boxiland (die van de nostalgische snoepjes-kalender) namelijk met een vegan adventskalender op de proppen. Vol lekkernijen zoals bessen, fruit- en groentechips, en nootjes. Bewust én smakelijk? Sign us up!

adventskalenders

Beeld: Boxiland

 

Lees ook: Zo bereid jij je voor op kerst

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Adventskalendertips | Beeld: Unsplash