Maayke

aardappelsalade barbecue

Aardappelsalades kunnen overal bij

Heb je het aankomend weekend weer een gezellige barbecue op de planning staan? Dan is het zeker een aanrader om deze simpele én lekkere aardappelsalade als bijgerecht te serveren. Eén voordeel: het bereiden van deze salade kost weinig tijd en je kan de salade in de middag vast klaarmaken. Dit scheelt je weer wat stress tijdens het barbecuen, want je hoeft de aardappelsalade alleen maar uit de koelkast te halen en je kunt deze direct serveren.

Een frisse, gezonde aardappelsalade past bij elke familiebarbecue.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 680 gram kleine, rode (Roseval) aardappelen
  • 120 gram mayonaise
  • het sap van een halve citroen
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • een halve theelepel paprikapoeder
  • 1 grote rode ui
  • 2 hardgekookte eieren
  • 50 gram augurken
  • 2 eetlepels verse bieslook, gesneden + wat extra als garnering
  • zwarte peper en (zee)zout naar smaak

Zo maak je het:

  • Zet een kookpan met water op het vuur. Voeg de aardappelen toe wanneer het water kookt en voeg wat zout toe. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn (± 25 tot 30 minuten), giet af en zet ze aan de kant.
  • Mix ondertussen in een grote kom de mayonaise, het citroensap, de Dijon mosterd en paprikapoeder samen. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout. Zet aan de kant.
  • Wanneer de aardappelen enigszins zijn afgekoeld, snijd je ze in kleine blokjes. Snijd ook de rode ui, de hardgekookte eieren en de augurken in kleine blokjes. Snijd het bieslook fijn. Breng deze mix op smaak met wat peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar, voeg de dressing toe en garneer de aardappelsalade met wat extra verse bieslook.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit zijn de redenen waarom je vaker mosterd zou moeten eten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: videostill