Maayke

Een lekkere saus voor bij een hotdog, maar het heeft ook deze gezondheidsvoordelen

We kennen deze saus allemaal: mosterd. Heerlijk op een broodje hotdog of bij een portie lekkere bitterballen. Maar wist je dat mosterdzaad ook nog eens veel gezondheidsvoordelen heeft? De bekende saus is gemaakt van het zaadje van de mosterdplant. Dit zaadje kan een pittige of zoete smaak afgeven, afhankelijk van de bereiding. Het wonderplantje zit boordenvol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. 

Reden genoeg om eens wat vaker deze lekkere saus te kiezen.

De voordelen

Niet alleen is mosterdzaad een bron van goede voedingsstoffen, ook helpt het om vet sneller te verbranden. In mayonaise zit ook een kleine hoeveelheid mosterdzaad verwerkt, maar vanwege deze gezondheidsredenen kun je misschien toch beter wat vaker voor mosterd kiezen in plaats van mayonaise. Helemaal als je hard op weg bent om wat kilo’s kwijt te raken.

Verkoudheid

Heb je last van een verkoudheidje? Of loop je al enkele dagen te snotteren vanwege die vervelende hooikoorts? Dan zou mosterd een goed voedingsmiddel kunnen zijn tegen deze verkoudheidsklachten. Door de pittige smaak is dit etenswaar perfect om de slijmwegen los te krijgen tijdens een verkoudheid. Niet alleen helpt inwendig innemen, ook kun je eens proberen om wat mosterd aan te brengen op je borst. Je zal al snel de warmte voelen en ook dit maakt de slijmwegen goed los.

Ontspannen spieren

Heb je net een fanatieke sporttraining er op zitten en begin je al last te krijgen van spierpijn? Dan is mosterd je redder in nood! Het enige wat je moet doen is wat van deze saus op de pijnlijke spieren smeren. De warmte van dit zaad zal je spieren helpen te ontspannen en zal de spierpijn snel kunnen verlichten.

Conditioner

Hoe gek het misschien ook klinkt, mosterd kan perfect werken als een natuurlijke conditioner voor je haar. Helemaal als je last hebt van droog haar en gespleten haarpunten. Was je haar volgens je gebruikelijke routine. Spoel alle zeepresten goed uit je haar en breng vervolgens wat mosterd aan op handdoekdroog haar. Het beste is om dit middel acht uur te laten inwerken, dus wikkel na het aanbrengen van de mosterd een handdoek in je haar en ga hiermee slapen. Spoel in de ochtend alles goed uit en binnen één wasbeurt zal je al veel verschil zien.

Mosterd heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen. Lees verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2