Maayke

Zo makkelijk kan het zijn

Zelf een pizza maken smaakt natuurlijk veel lekkerder dan de standaard diepvriespizza uit de supermarkt. Vaak denken we alleen dat het zelf maken van deze heerlijke Italiaanse delicatesse veel werk is. Niets is minder waar, want deze gegrilde pizza maak snel én gemakkelijk direct op de barbecue. Voor dit recept wordt er gebruik gemaakt van een buitenkeuken/barbecue met afdekkende klep. 

Makkelijker dan dit kunnen we het niet voor je maken.

Wat heb je nodig? (voor 1 pizza)

  • 450 gram pizzadeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 130 gram tomaten- of pizzasaus
  • 55 gram mozzarella
  • verse basilicumblaadjes

Zo maak je de gegrilde pizza:

  • Verhit de barbecue/buitenkeuken op de hoogste stand voor ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Rol het pizzadeeg uit en smeer beide kanten van het deeg in met 1 eetlepel olijfolie. Gebruik hiervoor je handen, smeer de olie goed uit en rek tegelijkertijd de uiteinden goed uit elkaar zodat de bodem zo dun mogelijk wordt.
  • Leg de met olijfolie besmeerde pizzabodem op de voorverwarmde grill van de barbecue. Smeer de bovenzijde nogmaals in met de andere eetlepel olijfolie. Doe de klep van de barbecue dicht en bak het deeg ongeveer 3 tot 4 minuten op de hoogste temperatuur.
  • Check na 4 minuten of de onderzijde van de pizzabodem gegrilde markeringen heeft en de bovenzijde grote luchtbubbels vertoont. Gebruik een grote spatel en draai de pizzabodem om.
  • Zet de temperatuur wat lager en smeer de gegrilde bovenzijde in met de tomaten- of pizzasaus.
  • Beleg vervolgens de pizza naar keuze. In dit recept beleggen we de pizza met plakken mozzarella en wat verse basilicumblaadjes.
  • Verhoog opnieuw de temperatuur tot de hoogste stand en doe de klep van de barbecue dicht.
  • Bak de pizza ongeveer 5 tot 6 minuten, tot de mozzarella gesmolten is en de onderzijde van de pizza dezelfde gegrilde markeringen vertoont als de bovenzijde.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit weekend barbecuen? Maak dan deze lekkere ‘Philly Cheesesteak’ aluminiumfolie-pakketjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill