Naomi
30 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 3-4 aardappelen
  • 115 gram zure room
  • peterselie
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout
  • 60 milliliter melk

Wat een fantastische aardappelpuree

Het is weer de tijd van het jaar dat aardappelpuree een must is. Je wilt natuurlijk wel de lekkerste en romigste variant op tafel zetten en die hebben we voor je gevonden. Het geheime ingrediënt is… zure room! Het geeft echt een extra dimensie aan je puree en je zult ‘m voortaan altijd zo maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Was de aardappelen.
  • Schil de aardappelen met een dun schiller en was ze daarna nog een keer.
  • Snijd ze daarna in kleine blokjes en doe ze in een pan.
  • Vul de pan tot de helft met water en breng het water aan de kook. Laat de aardappelen 15-20 minuten koken.
  • Giet de aardappelen in een vergiet en laat ze even uitlekken.
  • Doe ze vervolgens in een mixer en voeg de zure room, peterselie, boter, melk, peper en zout toe.
  • Mix het even goed door elkaar en schep het in een schaal.

Lees ook: Waarom je je eieren juist niet in de koelkastdeur moet bewaren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: cookingguide| beeld: videostill cookingguide