Sabine

De meeste mensen bewaren eieren juist in de koelkast deur

Vrijwel alle koelkasten hebben zo’n handig bakje in de koelkastdeur waar je je eieren in kunt bewaren. Die kuiltjes zorgen ervoor dat je eieren niet wegrollen en zo kun je altijd meteen zien hoeveel eieren je nog hebt, in plaats van het doosje met eieren open moeten klappen. Het lijkt zo mooi, maar het is blijkbaar helemaal niet verstandig om eieren in de koelkastdeur te bewaren.

Er zijn betere plekken om je eieren te bewaren

Koelkastdeur

Dat handige bakje aan de binnenkant van de koelkastdeur is toch zo handig niet en de reden hiervoor is best logisch. De koelkastdeur slingert met regelmaat open wanneer iemand iets nodig heeft. Hierdoor worden de eieren blootgesteld aan temperatuurverschillen en dit kan er volgens opslagspecialist Vlatka Lake van Space Station toe leiden dat de eieren minder lang houdbaar zijn.

Waar dan wél bewaren? 

Hoewel je op deze manier niet meer kunt zien hoeveel eieren je nog hebt, kun je ze het beste bewaren in de doos. Ook kun je deze doos het beste achterin de koelkast bewaren, op deze plek is de temperatuur het stabielst. Dit voorkomt dat de eieren sneller gaan rotten en de stabiele temperatuur zorgt er weer voor dat de groei van bacteriën tot een minimum worden beperkt.

Lees ook: 6 fouten die bijna iedereen maakt bij het bewaren van verse groenten en fruit

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay