redacteur

Ze komen nog goed van pas

Wie zo nu en dan een lekker maaltje met bloemkool bereidt, zal bij het snijden van de groente vaak als eerste de groene bladeren verwijderen en weggooien. Klinkt logisch, maar dit is hartstikke zonde! De bladeren zijn er namelijk niet alleen om de kool te beschermen. Je kunt er de lekkerste dingen mee maken! Wij vertellen je wat je zoal met de groene bladeren kunt doen.

Gefrituurde bloemkoolbladeren

Ben je op zoek naar een lekkere snack? Ga dan eens voor gefrituurde bloemkoolbladeren! Het klinkt misschien wat vreemd, maar ze smaken net als chips. Lekker bij een kom soep, of zo uit het vuistje.

Zo maak je het:

Was de bloemkoolbladeren goed onder de kraan. Snijd de bladeren fijn en ontdoe ze eventueel van de nerf. Verhit het frituurvet tot ongeveer 175 °C. Frituur de bloemkoolbladeren circa 30 seconden in de olie en laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier. Breng de bladeren op smaak met zout en een beetje azijn. Eet smakelijk!

https://www.instagram.com/p/B3_6SBjHUEL/?utm_source=ig_embed

Geroosterde bloemkoolbladeren

Wil je iets wat lijkt op de bloemkoolchips, maar wat wel een tikkeltje beter is voor de lijn? Dan hebben wij de oplossing! In plaats van de bladeren te frituren, kun je ze namelijk ook roosteren in de oven. Zo worden ze net zo knapperig, zonder de calorieën.

Zo bereid je ze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bladeren en ontdoe ze eventueel van de nerf. Leg de (hele) bladeren op een ovenrek en besprenkel ze met wat zout, peper en olijfolie. Bak de bladeren zo’n 10 minuten krokant in de oven. Aanvallen maar!

https://www.instagram.com/p/B9eGXq5AYcT/?utm_source=ig_embed

Bloemkoolsoep

Deze tip is misschien wel de simpelste. Zoek een lekker recept op voor bloemkoolsoep en pas dit recept op één punt aan: gebruik de héle bloemkool voor de soep, inclusief de bladeren. Wedden dat je soepje op deze manier net zo lekker wordt?

https://www.instagram.com/p/B2MlSfiBcl0/

Lees ook: Recept: krokante bloemkoolhapjes met parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: 24kitchen | Beeld: Unsplash