26 juli 2019
30 min.
4 pers.

Zo maak je de traditionele bruschetta koolhydraatarm!

Bruschetta is een van de lekkerste Italiaanse voor- of bijgerechten voor de zomer. De frisse smaak van de gekruide tomaten op een gegrild broodje met olijfolie en knoflook is een perfecte combinatie. Er wordt al veel gevarieerd met dit traditionele Italiaanse gerecht. Zo kun je voor wat meer pit rode peper toevoegen of juist groenten en/of kaas als mozzarella. Wil je je bruschetta graag wat gezonder maken? Dan kun je het brood beter achterwege laten en deze vervangen door… courgette!

Courgette is een prima koolhydraatarme vervanger voor brood.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de courgette in plakken.
  • Verdeel de plakken op een snijplank en besprenkel beide kanten met wat zout.
  • Laat 10 minuten intrekken en dep het overtollige vocht eraf met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan met wat olijfolie en bak hier de plakken courgette in (± 4 minuten per zijde).
  • Maak ondertussen de tomatenmix. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verwijder eventueel het vruchtvlees om de tomatenmix niet al te vochtig te maken.
  • Snipper de ui fijn en doe dit in een schaal, samen met de tomatenblokjes en de geperste knoflooktenen. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg een flinke scheut olijfolie toe en verdeel de gesneden verse basilicumblaadjes over de tomatenmix.
  • Verdeel de plakken courgette op een bord en beleg elke plak met 1 eetlepel bruschettamix.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Boozy bananenpudding met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill, YouTube Allerhande

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • Zout naar smaak
  • Keukenpapier
  • Olijfolie
  • 2 of 3 grote tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes