06 januari 2023
Redactie Kookfans

“Het voelde niet als een competitie.”

Zondag was het Nieuwjaarsdag, maar werd er uiteraard ook gebakken in de witte tent van Heel Holland Bakt. We blikken daarom terug op de derde aflevering en zetten de afvaller in het zonnetje! 

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de derde aflevering van Heel Holland Bakt van 1 januari.

Terugblik aflevering 3

In de derde aflevering kregen de kandidaten een kunstig thema, namelijk Van Gogh. De bakkers moesten aan de slag met een taart in de stijl van Van Gogh, met een binnenkant van amandelbiscuit. Om het ze iets makkelijks te maken, mochten ze één van zijn schilderijen als inspiratie gebruiken. Tijd was hier de grootste vijand, want sommige kandidaten kregen het op het nippertje af. De technische opdracht was een hartig baksel. Daarvoor moesten ze aan de slag met een zonnebloem vlechtbrood. Het spektakelstuk leverde een hoop hilarische momenten op, want de bakkers moesten een zelfportret maken.

Ook in deze uitzending moest er weer een kandidaat zijn schort inleveren, en viel het doek helaas voor Ingrid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ingrid Roos (@ing_roos)

Toewijding

Ingrid omschrijft zichzelf als een chaoot in de keuken, maar is altijd toegewijd aan het recept. Dat zagen we ook tijdens haar deelname bij Heel Holland Bakt, waar ze de jury verbaasde met de meest bijzondere gerechten. Leuk om te weten: Ingrid bakt bijna nooit twee keer hetzelfde.

Fijne sfeer

Hoewel de deelnemers elkaar vooraf kende, was de sfeer altijd goed. Zo zegt Ingrid: “Het is best raar, want je kent elkaar niet, maar toch voelt het snel heel vertrouwd. Bij het voorstel om ideeën uit te wisselen riep ik verbaasd: ‘maar het is toch een wedstrijd?’ Maar dat maakte niks uit. Ondanks dat het een hele gemêleerde groep was konden we het erg goed met elkaar vinden. Het voelde niet als een competitie.”

Gezellig kletsen

De camera’s in de witte tent en daarnaast ook nog een lekkere taart neerzetten, dat ging haar niet altijd goed af. “Ben ik niet zo goed in”, biecht de thuisbakker op. “Ik stond rustig een kwartier te praten en dan vergat ik te bakken.”

Signatuuropdracht

De opdrachten van de Van Gogh-uitzending waren haar favorieten, en is ze heel trots op de signatuuropdracht. Daarin moest ze namelijk een amandelcake maken in de stijl van Van Gogh. “Hij was zo super strak geworden en zelfs nog mooier dan thuis.”

Lees ook: Dit zijn de leukste tweets over Heel Holland Bakt aflevering 3

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Heel Holland Bakt