Esther Reitsema

Binnen 5 minuten klaar!

Als één ding zeker is, is het dat wij van bakken houden. Alleen duurt het soms zo lang voordat de baksels klaar zijn. Bij dit recept voor een heerlijke mug cake wordt je geduld niet op de proef gesteld. Binnen 5 minuten kun je genieten van een mok gevuld met chocola en pindakaas: een combinatie die zich al eerder heeft bewezen als een geweldige smaaksensatie!

Aan de slag:

  • Spuit een grote mok in met kookspray. Giet de melk erin en meng de olie erdoor.
  • Voeg de bloem, suiker, haver, het bakpoeder en het zout toe en roer het mengsel goed door.
  • Voeg tot slot de chocoladeschilfers toe en leg de klodder pindakaas in het midden van het mengsel.
  • Verwarm de mok op de hoogste stand voor ongeveer 2 minuten.
  • Controleer of je mug cake klaar is door een tandenstoker in het midden te steken. Komt deze er schoon weer uit? Yes, dan kun je meteen beginnen aan je baksel!
  • Genieten maar!

Lees ook: Lekker en snel: deze carrot mug cake maak je in 1 minuut klaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Unsplash, Hannah Pemberton