01 november 2022
Jasmijn

Heel handig!

Ben jij net zo dol op de frikandel speciaal als wij en zou je hem het liefst ook op vakantie eten? De kans is groot dat je dan weleens bent teleurgesteld, omdat die heerlijke snack nu eenmaal niet overal verkrijgbaar is. Twijfel je nog over een bepaalde locatie? Dan hebben we dé oplossing voor je: de kaart ‘Frikandel speciaal in het buitenland’. 

Een groot overzicht

Deze ontdekking hebben we te danken aan onze collega’s van Favor Flav. Zij stuitten op de Facebookgroep ‘Frikandel Speciaal Geeks‘, waar mensen hun liefde voor de snack met elkaar delen. De moderator van de groep, Ton, deelde er een wereldkaart met frikandellenlocaties. De kaart heet ‘Frikandel speciaal in het buitenland‘ en doet precies wat je op basis van de naam verwacht. Je kunt erop zien waar ter wereld je allemaal een frikandel speciaal kunt krijgen.

Op veel plekken verkrijgbaar

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, blijft de verkoop van de frikandel speciaal niet beperkt tot alleen Nederland en enkele buurlanden. De geliefde snack blijkt op heel wat plekken verkrijgbaar te zijn. Zo kun je hem onder andere in Spanje, Turkije, Thailand, Nepal en Singapore bestellen. Ook bij Cambodja, Australië, Nieuw-Zeeland en Mexico zien we het symbool van een kleine frikandel staan. Wil je zeker weten dat je op vakantie niet zonder frikandel komt te zitten, dan weet je nu dus waar je heen moet!

Lees ook: Mysterie opgelost: wat is gezonder, een kroket of frikandel?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: iStock