01 november 2022
Jasmijn

Het is weer zover!

Ieder jaar is het weer iets om naar uit te kijken: de Lekker500, waarin de vijfhonderd beste restaurants van Nederland worden uitgelicht. Of het nu gaat om sterrenzaken of bistro’s: er komt van alles voorbij. Inmiddels is het zover, want vanaf vandaag ligt de 45e editie in de schappen!

500 beste restaurants

Al 45 jaar brengt tijdschrift Lekker de Lekker500 uit: dé onafhankelijke restaurantgids van Nederland. Culinair liefhebbers kijken er ieder jaar reikhalzend naar uit en vandaag is dus de dag: de gids ligt in de winkels. We kunnen weer genieten van allerlei inspirerende interviews, heerlijke recepten en natuurlijk de reviews.

De top 3

In de gids staan dus maar liefst 500 restaurants, waarvan er 49 nog niet eerder in de lijst te zien waren. We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten: restaurant De Librije in Zwolle staat op nummer 1, net als vorig jaar. Op nummer 2 staat het restaurant Tribeca in Heeze, op nummer 3 restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. De top drie bestaat dus volledig uit restaurants die worden gerund door koppels.

Benieuwd naar de rest van de lijst? De nieuwste Lekker500 kost €18,99 en is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten en via https://tijdschrift.land/product/lekker500-2023/.

Lees ook: Bij dit restaurant betalen klanten per persoon een energietoeslag

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Lekker500 | Beeld: Unsplash, K8