25 september 2020
Vivian

De vader is zijn dochter eeuwig dankbaar

De eigenaar van een tacotruck in Houston, Texas, verkeerde in zwaar weer door de coronacrisis. Elias Aviles kon nauwelijks rondkomen en dacht er zelfs aan om zijn zaak op te doeken. Dankzij een emotionele tweet van zijn dochter staan er nu duizenden mensen in de rij om taco’s bij Aviles te scoren. 

Tweet dochter

Het coronavirus raakt niet alleen de reguliere horeca, ook kan het een doodsteek zijn voor foodtrucks. Zo ook voor deze tacotruck in Houston. Eigenaar Elias was ten einde raad. Hij verkocht slechts drie of vier taco’s en moest het daarom de laatste tijd doen met een luttele zes dollar (5 euro) per dag. Giselle zag hoe zwaar haar vader het had en plaatste een emotioneel bericht op Twitter. “Hey Twitter!! Normaal gesproken zou ik dit niet doen, maar de tacotruck van mijn vader verkeert in zwaar weer. Vandaag heeft hij maar voor zes dollar aan eten verkocht. Als je dit zou kunnen retweeten, ben ik je zo dankbaar!!” tweette ze.

Rijen klanten

De tweet van Giselle gaat binnen no time viraal. Haar tweet heeft inmiddels bijna 10.000 likes en zelfs nog meer retweets. En het bleef niet alleen bij digitale steun. Binnen de kortste keren stonden er rijen met mensen voor de Taqueria El Torito. Op de drukste momenten staan er zelfs meer dan honderd hongerige monden te wachten op een heerlijke taco van Elias.

Drukte

Twee weken na de tweet lijkt de tacotruck van Elias gered. Sterker nog: hij heeft het zo druk, dat hij op zoek is naar extra personeel. Dat laat Giselle in een bedankje aan iedereen weten op haar Twitter. “We zijn overweldigd door alle steun die we hebben gekregen. Het is geweldig wat sociale media kan doen.”

Lees ook: Zo maak je in een handomdraai je eigen tacokruiden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Twitter Giselle | Beeld: Unsplash