20 april 2018
Sabine

Het heeft een paar mooie voordelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om doordeweeks een dagje vegetarisch te eten. Het is beter voor het milieu en de alternatieven zijn heerlijk. Maar wat nu als je besluit om helemaal geen vlees meer te eten? Wat gebeurt er dan precies met je lichaam?

Dit gebeurt er wel én niet met je lichaam.

Je huid wordt mooier

Wanneer vlees achterwege gelaten moet worden, gaan mensen vaak meer fruit en groenten eten. Met andere woorden: je krijgt meer water en vitamine C binnen en dit heeft een positief effect op de elasticiteit van je huid. Dit resulteert in een mooiere en glanzende huid.

Je haar en nagels kunnen glanzender worden

Niet alleen fruit en groenten worden over het algemeen meer genuttigd door vegetariërs, ook bonen worden naar hartelust naar binnen gewerkt. Dit heeft een positief effect voor je haar en nagels, die kunnen hier namelijk glanzender van worden.

Je metabolisme blijft hetzelfde

Voor je metabolisme kent een vegetarisch dieet geen plus- of minpunten tegenover een levensstijl waarin wel vlees wordt gegeten. Je metabolisme kan vooral een boost krijgen als je onbewerkt voedsel eet. Maar dingen als pitabroodjes, chips enzovoorts kunnen gewoon gegeten worden door vegetariërs. Minder onbewerkt voedsel eten kan voor zowel vegetariërs als vleeseters resulteren in een sneller metabolisme.

Je krijgt mogelijk meer energie

We zijn weer terug bij het fruit- en groenteverhaal. Doordat je hiervan meer binnenkrijgt, word je ook meer gehydrateerd. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Met name wanneer je veel bonen, linzen en kikkererwten eet, krijg je meer energie. Deze voedingsmiddelen passen perfect in een vegetarische levensstijl en zorgen ervoor dat je meer energie krijgt. Mensen die vlees eten kunnen dit uiteraard ook eten, maar de genoemde voedingsmiddelen worden door vegetariërs voornamelijk gegeten als vleesvervanger.

Lees ook: Zo maak je vegetarische stroganoff in een handomdraai

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping, Delish | Beeld: Pixabay