Voedingscentrum: ‘Vooral mannen moeten minder vlees gaan eten’

21 november 2018
Maayke

Met name mannen maken zich schuldig aan overmatige vleesconsumptie, zo blijkt uit onderzoek

Het Voedingscentrum lanceert een campagne waarmee ze aandacht willen vragen voor de vleesconsumptie onder mannen. Het doel van de campagne, genaamd ‘Er is meer dan vlees’, is om mannen de helft minder vlees te laten eten. Uit onderzoek blijkt dat met name mannen boven het gemiddelde advies van 500 gram vlees per week uitkomen.

En daar moet volgens het Voedingscentrum nu verandering in gaan komen.

Advies Voedingscentrum

Geadviseerd wordt om niet meer dan 500 gram vlees per week te consumeren. Door minder bewerkt en rood vlees te eten, heb je minder kans om ziekten als kanker, diabetes type 2 en een beroerte op te lopen. Dit vlees kan volgens het Voedingscentrum met gemak vervangen worden door bijvoorbeeld ei, noten en peulvruchten. Eet je minder dan 100 gram vlees per week? Dan verlaag je ook nog eens de milieu-impact met 7 tot 10 procent.

Campagne ‘Er is meer dan vlees’

Uit het onderzoekt blijkt dat vrouwen gemiddeld 100 gram minder vlees per week kunnen consumeren, waar mannen daarentegen maar liefst 400 gram minder vlees kunnen consumeren. Daarom zette het Voedingscentrum de campagne ‘Er is meer dan vlees’ op. De campagne om met name mannen minder vlees te laten eten, zal voornamelijk komende maand te zien zijn via abri’s (de wachthuisjes) op NS-stations. Daarnaast delen influencers als rapper Dio, cabaretier René van Meurs en kickbokser Luis Tavares via hun social media verhalen over dit thema.

T-shirts

Met smaakmakende T-shirts met opdrukken als ‘never bean so happy’, ‘get egg cited’ en ‘it’s peanuts’ wil het Voedingscentrum mensen aansporen om vaker voor vleesvervangers te kiezen. Als consument kun je ook meewerken aan dit initiatief door een tip, recept of idee met lekkere alternatieven voor vlees te delen via de actie-pagina. Door mee te doen maak je direct kans op een van de smaakmakende t-shirts uit de campagne.

Volg jij ons al op Instagram? Vind hier je inspiratie voor de lekkerste kookrecepten! Bekijk hieronder een van onze favoriete vegetarische recepten als perfecte vervanger voor vlees.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze heerlijke gevulde zoete aardappelen zijn gezond én supersnel klaar! Benieuwd hoe je ze zelf maakt? De link van het recept vind je in onze bio.

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl) op

Lees ook: Deze Hollandse stamppot is het gezondst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Voedingscentrum | Beeld: Pixabay