10 oktober 2018

De korte pauzes in continurooster zorgt ervoor dat kinderen boterham naar binnen schrokken

Voedingsdeskundigen van het Voedingscentrum maken zich grote zorgen en waarschuwen mensen voor de korte pauzes in de continuroosters. Kinderen krijgen een halfuurtje pauze, waarvan ze 15 minuten kunnen spelen en 15 minuten krijgen om een boterham te eten. Met name de korte tijd die kinderen hebben om te eten is volgens het Voedingscentrum té kort en niet gezond.

Kinderen doen soms zelfs eetwedstrijden om vervolgens zo snel mogelijk te kunnen spelen.

Voedingscentrum

Er zijn scholen die het gebruikelijke lunch-uur met een halfuur halveren. Voor zowel langzame als snelle eters is dit een probleem omdat het lichaam na 20 minuten pas kan bepalen of het vol zit. Het Voedingscentrum legt aan NOS uit: “Kinderen die langzaam eten krijgen daardoor niet genoeg binnen. En kinderen die juist snel eten, kunnen buikpijn krijgen, omdat hun hersenen nog niet registreren dat ze vol zitten.”

Continurooster

De boosdoener is het nieuw gepopulariseerde continurooster. Op dit moment hebben gemiddeld een op de drie basisscholen een continurooster. Volgens de cijfers komen hier steeds meer bij. Deze nieuwe manier van de ‘lunchpauze’ bleek een goede oplossing te zijn voor werkende ouders en het tekort aan overblijfouders. Kinderen blijven namelijk met dit rooster op school tijdens de middagpauze en eten samen met de meesters en juffen. Of er iets gedaan gaat worden met deze waarschuwing van het Voedingscentrum is nog niet bekend.

Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Voedingscentrum, LindaNieuws | Beeld: Pxhere