10 oktober 2018
Maayke

Dat is nog eens een vette hap

In het restaurant Burgers van Barneveld kunnen vleesliefhebbers hun hart ophalen. Het restaurant in Barneveld serveert bijzondere hamburgers met maar liefst 2,7 kilo rundvlees. De burger genaamd Big Daddy double-nine bevat negen hamburgers à 300 gram per stuk, gepresenteerd op een broodje met komkommer, sla, ui en tomaat. 

Hamburger-liefhebbers komen vanuit heel Nederland naar Barneveld gereden om hun tanden in deze monsterburger te zetten.

Hamburger

Tot nu toe is het nog niemand gelukt om deze gigantische hamburger naar binnen te werken. Zo was er afgelopen vrijdag nog een durfal die de challenge aanging, maar moest zijn poging uiteindelijk toch vroegtijdig staken. Hij kwam tot de zevende burger. Wel is de Big Daddy van 2,4 kilo al wel eens helemaal opgegeten. Aan de muur van het restaurant prijkt de naam van de recordhouder aan de Wall of Fame. Ook staan er andere namen van de mensen die het soldaat wisten te maken van deze gigantische hamburger.

Eigenaar restaurant

Eigenares Barbara Achterberg sprak met het AD over de Big Daddy Challenge. “De Big Daddy Challenge is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. Burgers van Barneveld is een gezellig restaurant, geen vreetschuur. De eetchallenge is spontaan ontstaan”, aldus de eigenaresse van het restaurant. Vrienden van Barbara kwamen een jaar geleden eten in het restaurant en ze bood de grootste eter van het gezelschap een dubbele Big Daddy aan. “Langzaamaan kwamen er steeds meer burgers bij en sindsdien is er een challenge.”

Spelregels

Om op de Wall of Fame te komen moet je je wel aan een aantal spelregels houden. Zo moet je alles opeten wat je bestelt. Daarnaast is het restaurant de enige plek waar je de burger mag eten. Hoe je dit doet, met mes en vork of met je handen zijn beide goed. Ook mag je er zo lang over doen als je nodig hebt. “Iemand was hier laatst 2,5 uur aan het eten. Maar iemand die acht hamburgers op heeft gegeten, deed het in maar 50 minuten. Dat is echt snel!”

Of het ooit nog iemand gaat lukken om deze gigantische Big Daddy hamburger helemaal op te krijgen? Eigenaresse Barbara weet het zo nog niet. “Negen is denk ik wel de grens. Maar we laten ons verrassen.”

Lees ook: Recept: Chocoladekruidnoten met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Instagram