Maayke

Griep onder de leden? Eet dan een van deze 8 etenswaren

Of je nu snotverkouden bent of last hebt van een rommelige buik, griep onder de leden hebben is niet fijn. Soms heb je nergens zin in en is het enige dat je kunt doen rust nemen en uitzieken op de bank of in bed. Maar wees niet getreurd, want deze acht etenswaren kunnen de griepklachten aanzienlijk verminderen.

Zeg maar vaarwel tegen je zieke dagen: dit zijn de acht beste voedingsmiddelen om te eten als je griep hebt.

1. Kippensoep

Een wel bekend gerecht en misschien wat cliché: kippensoep, dit kan zeer goed helpen als je last hebt van de griep. Er is namelijk een reden waarom zoveel mensen zweren bij een kom kippensoep als de ultieme remedie. Kippensoep is rijk aan eiwitten, elektrolyten (denk aan natrium, kalium, calcium en magnesium) en andere essentiële voedingsstoffen. Deze soep zorgt voor de nodige hydratatie én geeft nieuwe energie, waardoor deze soep onmisbaar is om snel van de griep af te komen.

2. Knoflook

Het enige nadeel dat wij kunnen ontdekken aan knoflook is de slechte adem die je ervan krijgt. Voor de rest kunnen we alleen maar stellen dat knoflook een wondermiddel is. Studies hebben aangetoond dat deze smaakmaker een verscheidenheid aan antischimmel-, antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Hierdoor zijn ze perfect voor het bestrijden van de griep. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat er aanwijzingen zijn dat mensen die regelmatig knoflook eten, veel minder ziektedagen opnemen dan mensen die geen tot nauwelijks knoflook eten.

3. Honing

Beroemd om zijn gezondheidsvoordelen wordt honing al duizenden jaren als medicinaal voedingswaar gebruikt. Rijk aan antibacteriële werkingen, werd honing van oudsher gebruikt als wondpleister en als voedsel. Tegenwoordig wordt het over het algemeen gebruikt om zere kelen en andere infecties te kalmeren.

4. Kokoswater

Er zijn verschillende redenen om dit wonderwater flink in te slaan zodra je de griep onder de leden hebt. Niet alleen is het een effectieve manier om gehydrateerd te blijven, maar de drank is ook rijk aan essentiële elektrolyten. Er is daarnaast ook aangetoond dat kokoswater kalmerend en verzachtend werkt op een rommelige maag.

Benieuwd naar de andere vier verrassende dingen die je het beste kunt eten als je last hebt van de griep? Kan dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2