18 januari 2021
Vivian

Wie wil er wel een extra zakcentje verdienen?

Het nieuwe jaar is begonnen met een gros aan goede voornemens. Van elke dag sporten en gezond eten tot Dry January en van stoppen met roken tot een maand geen vlees eten. Juist, Veganuary is in volle gang. Bevalt die switch van vlees naar plantaardige producten je wel? Dan kun je er zelfs flinke knaken mee verdienen. Een bedrijf in vegan maaltijdboxen betaalt je er ruim 56 duizend euro voor. Ka-ching!

Grootste carnivoor gezocht

Ben jij verknocht aan je chicken wings, een medium-rare stukkie steak en een juicy burger? Dan ben jij waarschijnlijk lastig over de plantaardige streep te trekken. Het Britse bedrijf Vibrant Vegan probeert het tóch. Het bedrijf in vegan maaltijdboxen is op zoek naar ‘de grootste carnivoor van het Verenigd Koninkrijk’ om in ruil voor vijftigduizend pond (omgerekend ruim 56 duizend euro) de hamburgers en kippenkluifjes te laten staan en een volledig plantaardig dieet te omarmen. En dat voor maar drie maanden. Dat is goed geld verdienen!

Drie maanden vegan

Naast die drie maanden geen dierlijke producten eten of drinken, moet de verstokte carnivoor een social media-campagne bijhouden met als doel andere vleeseters te overtuigen óók geen vlees meer te eten. Daar is zelfs een heuse titel aan verbonden: ‘Vegan Curious Coordinator’. Deze Vegan Curious Coordinator wordt niet aan zijn lot overgelaten. Want hoe makkelijk het ook klinkt, even drie maanden geen dierlijke producten eten, zo easy is dat niet voor een vleeseter in hart en nieren. Daarom krijgt de carnivoor de hulp van een voedseldeskundige bij het vormgeven van een nieuw, gezond voedingspatroon. Daarnaast krijgt-ie ook nog eens een driemaanden-toevoer van de vegan maaltijdboxen van Vibrant Vegan.

Levenslang vegan

Is het de vleeseter gelukt om drie maanden het vlees en andere dierlijke producten te laten staan? Dan ontvangt-ie de vijftigduizend knaken. Is-ie daarnaast ook nog over de plantaardige streep getrokken om ook de rest van 2021 veganistisch te eten? Dan geeft Vibrant Vegan hem of haar voor ongeveer ‘a lifetime’ aka honderdduizend pond aan vegan maaltijden. Dat komt neer op zo’n 45 jaar een maaltijd ter waarde van zes pond. Best een goede deal, toch? Daar moet de Vegan Curious Coordinator dan nog wel even wat social media posts voor plaatsen en een eetdagboek bijhouden.

Meer interesse

Vibrant Vegan kwam op het idee door de data van Google Trends, die uitwees dat in januari 2020 meer mensen dan ooit op ‘vegan dieet’ hadden gezocht. Daarnaast hield het bedrijf zelf een enquête onder vijftienhonderd mensen, waaruit bleek dat meer dan een derde wel nieuwsgierig was naar een plantaardig dieet. Genoeg reden voor het vegan bedrijf om dit bijbaantje aan te bieden.

Inspiratie

Verstokte vleeseters in Nederland kunnen helaas niet solliciteren voor dit goedverdienende bijbaantje, maar wie weet woont er iemand in het Verenigd Koninkrijk of ken je iemand die daar woont. In dat geval kun je je hier tot 25 januari aanmelden. En anders houdt natuurlijk niets je tegen om zelf een tijdje geen vlees en andere dierlijke producten te eten. Helaas kunnen wij je er geen vijftigduizend knaken voor geven, maar we kunnen je wel op weg helpen met wat heerlijke recepten. Probeer eens deze veganistische chocoladepudding of deze lactosevrije, kazige pasta.

Lees ook: Recept: lactosevrije kruidenroomkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Unsplash, Oliver Sjöström