Veiligheidswaarschuwing: Remia haalt ketchup terug vanwege een bacterie

26 augustus 2022
Jaimy Boer

Controleer het etiket goed!

Een klodder ketchup mag niet ontbreken bij je vlees of gegrilde groente van de barbecue. Heb jij voor de laatste zomerdagen een barbecue gepland staan en alles hiervoor al in huis gehaald? Controleer de ketchup dan nog maar even goed. Remia roept namelijk haar Tomaten Ketchup terug vanwege een productiefout. 

Veiligheidswaarschuwing

Staat er een fles ketchup van Remia bij jou in het keukenkastje? Er staat een veiligheidswaarschuwing uit voor Remia Tomaten Ketchup 500 milliliter. Vanwege een mogelijke melkzuurbacteriën besmetting kan de verpakking bol komen te staan. Dit levert overigens bij consumptie geen gevaar op voor de volksgezondheid. De Tomaten Ketchup is het enige product van Remia die deze melkzuurbacterie bevat.

Bij deze supermarkten

De veiligheidswaarschuwing betreft alleen de producten die gekocht zijn bij Nettorama, Jan Linders, Dirk, Dekamarkt, Vomar, Plus, Coop en Picnic. De flessen met de productiefout bevatten de volgende informatie:

  • Remia Tomaten Ketchup 500ml
  • Streepjescode: 8710448636977
  • Lotnummer L2182
  • Tenminste Houdbaar Tot: 07-2023

Weggooien of terugbrengen

Uit voorzorg heeft Remia besloten om alle mogelijk getroffen producten uit de markt te halen. Er wordt verzocht het product niet te openen. Klanten die het product hebben gekocht, kunnen dit weggooien of terugbrengen naar de winkel. Bij inlevering van het product krijg je het aankoopbedrag terug. Een bon is niet nodig.

Lees ook: Moet ketchup nou in de koelkast worden bewaard of niet?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Unsplash, Daria Nepriakhin