Waar in huis bewaar jij ketchup?

Er zijn een paar sauzen die steevast bij ons in de keuken liggen: mosterd, mayonaise en de ultieme tosti partner in crime, ketchup. Hoewel mosterd en mayonaise netjes in de koelkast worden bewaard, twijfelen veel mensen of de ketchup er ook in moet liggen. Gelukkig hebben we nu eindelijk antwoord op deze prangende vraag.

Twijfelgeval

De één vindt ketchup koud niet lekker en bewaart de rode saus daarom in de la, terwijl een ander er van overtuigd is dat de tomatensaus in de koelkast thuishoort. Ketchup is dan ook een twijfelgeval. In de kast blijft deze saus een maandje goed, maar als je het voor die tijd niet op hebt, kun je het beter in de koelkast bewaren. Aha!

Degenen die hun gekruide tomatensaus in de la bewaarden hoeven zich heus niet te schamen, want vroeger was het juist gebruikelijk dat ketchup niet in de koelkast werd opgeborgen. Jaren geleden bevatte de smaakmaker veel meer zout dan vandaag de dag. Hierdoor was het prima om de saus in een keukenlade te deponeren. Anno 2022 zit er veel minder zout in de saus en blijft het langer goed als je het in de koelkast bewaart. Zet je de fles niet in de koelkast? Dan zal die sneller over datum gaan. 

Trucje

Goed, mocht jouw ketchupfles bijna leeg zijn en ben je aan het struggelen om het laatste beetje saus uit de fles te krijgen, dan hebben we daar ook nog een trucje voor. Dat doe je in drie stappen.

Stap 1: schud. We snappen dat je de substantie niet nog verder in de fles wilt hebben, maar schudden is de manier om de saus weer goed door elkaar te krijgen. De delen die zich onderin de fles hebben genesteld, vermengen zich zo met het andere deel.
Stap 2: zet de fles dan op de kop en schud zodat de saus weer naar de uitgang van de fles gaat. Door dit te doen gaat de saus in de nek van de fles zitten.
Stap 3: houd de fles waar je de saus wilt en haal voorzichtig de dop van de fles. Zo giet je het laatste beetje op je tosti, pasta of wat je ook maar wilt eten met de ketchup.

Lees ook: Zo lang kun je overgebleven sushi bewaren in de koelkast

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tyla | Beeld: Unsplash